Apple'ın Apple Car hayali yaşıyor mu? Bir Apple Car'ı en erken ne zaman görebiliriz?

Apple'ın bir elektrikli otomobil yapma hayali uzun zamandır konuşulsa da halen kayda değer bir gelişme görebilmiş değiliz. Peki, Apple Car projesi hala hayatta mı? Hayattaysa, Apple markalı bir elektrikli otomobili en erken ne zaman görebiliriz?

Apple'ın Apple Car hayali yaşıyor mu?

Bloomberg’den Mark Gurman, en son Power On haber bülteninde Apple Car’ın 2020'li yılların sonunda piyasaya çıkabileceğini öne sürdü. Project Titan adıyla bilinen Apple'ın araba projesi, geçtiğimiz yıllarda birçok sorunla karşılaşmıştı. Yine de ünlü gazeteci, Apple’ın elektrikli araç pazarına girmeye hazır olduğunu belirtiyor.

Apple’ın gelir artışını tekrar kazanmasını sağlamasına yardımcı olacak bir sonraki ürünün ne olacağından bahseden Gurman, karma gerçeklik başlığı Vision Pro'nun bu ürün olmadığını söylüyor. Ancak Apple Car’ın bir şansı olduğunu iddia ediyor.

Gurman’ın bülteninde yazdığına göre “…ama işini gerçek anlamda yeniden canlandırmak için Apple’ın kendine özgü ‘sıradaki büyük şeylerden’ birine ihtiyacı var. Bu doğrultuda şirket, karma gerçeklik ve elektrikli araç pazarlarına girmeye hazırlanıyor. Ama bir otomobil hala uzak bir gelecekte kalıyor: Şirket içinde bulunduğumuz on yılın sonlarına kadar bu konuda herhangi bir şey sunmayacak.

Apple Car hakkındaki en son söylentiler Eylül ayının sonlarında gelmişti ve çok da umut verici değildi. O sırada ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu ürünün gelişim sürecinin “tüm görünürlüğü” kaybettiğini, şirket içendeki kaynağının Apple Car’ın önümüzdeki birkaç yıl içinde seri üretime geçmesini beklemediğini ve yalnızca büyük bir satın almanın Cupertinolu deve uzun süredir beklenen aracı piyasaya sürme konusunda yardımcı olabileceğini söylemişti.