Bu televizyon Christopher Nolan'ın kabusu olabilir: 1.5 cm boyunda OLED TV görenleri şaşırtıyor

Devasa televizyonlara alıştık; bir televizyonun ne kadar büyük olabileceğini artık biliyoruz. Peki bir televizyon ne kadar küçük olabilir? Sizi 1.5 cm boyutlu OLED televizyon ile tanıştıralım...

Devasa düz ekranlardan duvara yayılan projektörlere kadar, evde sinema deneyimi elde etme arayışının çoğumuzun oturma odalarını doldurduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak bir KickStarter kampanyası, boyutları 1 inçten daha küçük olan yeni bir OLED TV'yi kitlesel fonlamaya sunarak kesinlikle farklı bir yol izliyor.

Elektronik şirketi TinyCircuits tarafından tasarlanan TinyTV Mini, projeyi desteklemeye istekli iseniz 49 dolar gibi gayet makul bir fiyatla alınabilecek küçücük bir retro TV. Ama gerçekten küçük: Ekranın boyu yalnızca 1.5 cm (0.6 inç). Ekran çözünürlüğü ise 64x64 piksel. Yani muhtemelen filmlerinin bu TV’de oynadığını görmek, Christopher Nolan’ın kabusu olabilir.

TinyCircuits, TV’de depolama alana da yer vermiş. 8 GB yerleşik depolama alanına sahip olan  TinyTV Mini, Raspberry Pi RP2040 mikrodenetleyiciden güç alıyor ve veri aktarımı ile şarj için bir USB Type-C bağlantı noktasına sahip. İsteğe bağlı bir uzaktan kumanda ile kullanılmak üzere dahili bir IR alıcısı bile var.

TinyTV 2 ve TinyTV Mini, KickStarter'da 49 dolar karşılığında desteklenebiliyor ve TinyCircuits destekçiler için Mart 2023 sevkiyat tarihini hedefliyor.

Sonraki Haber

Forum