Eğer klavyeniz kendi kendine bir şeyler yazmaya başladıysa korkmayın; bu bir zararlı değil

Corsair klavyelerin kendi kendine bir şeyler yazmaya başlaması kullanıcıları korkuttu. Ama korkmanıza gerek yor; bunun nedeni kötü amaçlı yazılımlar değil...

Yepyeni Corsair klavyeniz birkaç hafta önce kendi kendine cümleler yazmaya başlamış olabilir. Hemen endişelenmeyin, paranormal bir durum söz konusu değil. Bu problem kötü amaçlı bir yazılımdan, bir keylogger'dan veya virüslerden de kaynaklanmıyor. Bu, aslında Corsair’in kendisinin bile haberdar olmadığı bir bug’dan dolayı ortaya çıkan bir problem ve firma şu anda bu problemin nedenini araştırıyor.

Problem, K100 klavye kullanıcılarının forumlarda şikayetlerini dile getirmelerinden sonra ortaya çıktı. Klavyeler, kullanıcıların tuş vuruşlarını durduk yere tekrar ediyordu. Kullanıcı harfleri silip tekrardan yazmaya başladığında klavye de bir süre sonra aynı şeyi kendi kendine yapıyordu. 

Bu problem, kullanıcıları bir bilgi hırsızının oyunda olabileceğinden korkmasına neden oldu. Ne de olsa klavye, parolaları yazabiliyor veya diğer kişilere gizlilik içinde gönderilen hassas metin mesajlarını tekrarlayabiliyordu.

Ancak, güvenli modda klavyenin davranışını analiz ettikten sonra, üzerinde kötü amaçlı yazılım yüklü olmadığı belirlendi. Bu, bir bug’dan kaynaklanan bir problemdi. Görünüşe göre, K100'ün makro fonksiyonu bazen kendi kendine açılıp tuş vuruşlarını ve fare etkinliğini kaydetmeye başlıyor. Makrolar kaydediliyor ve daha sonraki bir tarihte rastgele yeniden oynatılıyor.

Corsair bu hatayı düzeltmek için çalışmaya başladığını söylüyor. Gerekli düzeltmenin çok yakında geleceğini düşünüyoruz...

Sonraki Haber

Forum