Ehliyet ve kimlik birleştirmek için ne kadar başvuru geldiği açıklandı

Pazartesi günü başlayan yeni uygulama ile yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. 5 günde gelen talep sayısı açıklandı

"Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması kapsamında ehliyet ve kimlik birleştirme işlemleri geçen pazartesi günü başlamıştı. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre 21 Eylül 2020 Pazartesi'den itibaren uygulamadan 5 günde 120 bin 695 kişi yararlandı.

EHLİYET TAŞIMAYA GEREK KALMIYOR

  • Uygulamayla yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece sürücülerin yanlarında ehliyet bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor.
  • Yeni tip sürücü belgesine sahip olanlar kimlik kartlarıyla nüfus müdürlüklerine başvurduklarında ya da kimlik kartı değiştirmek için nüfus müdürlüklerine geldiklerinde, bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabiliyor.
  • Sürücü belgesi bilgisini kimlik kartına yükletmek isteyenler, nüfus müdürlüklerine, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Çağrı Merkezi Alo 199 veya "https://randevu.nvi.gov.tr" sitesinden randevu alarak başvuru yapabiliyor.

Ehliyet ile kimlik kartı nasıl birleştirilir? Randevu nasıl alınır?

Sonraki Haber

Forum