Elon Musk ve X'e milyonlarca dolarlık dava açıyorlar

Twitter'ın eski CEO'su ve diğer eski yöneticileri, Elon Musk ve X'e milyonlarca dolarlık büyük bir dava açtı. Peki bu dava neden açıldı, eski yöneticiler Musk'tan ne istiyor?

Aralarında eski CEO Parag Agrawal'ın da bulunduğu bir grup eski Twitter yöneticisi, Elon Musk ve X'e milyonlarca dolarlık ödenmemiş kıdem tazminatları nedeniyle dava açıyor.

Musk şirketin kontrolünü devraldığında ilk işi Agrawal, CFO Ned Segal, baş hukuk sorumlusu Vijaya Gadde ve genel danışman Sean Edgett'i kovmak olmuştu. Davaya göre Agrawal 57,4 milyon dolar, Segal 44,5 milyon dolar, Gadde 20 milyon dolar ve Edgett 6,8 milyon dolar olmak üzere toplamda yaklaşık 128 milyon dolar kıdem tazminatı almaya hak kazandı.

Dava, Musk'ın biyografidini yazarı Walter Isaacson'ın olaylara ilişkin anlatımına atıfta bulunarak, Musk'ın Twitter anlaşmasını bir gün erken bitirmek için acele ettiğini, böylece yöneticileri son hisse senedi opsiyonlarının hak edişlerinden hemen önce kovabildiğini açıklıyor. Isaacson'a söylediğine göre, Musk bu yasal manevranın kendisine yaklaşık 200 milyon dolar kazandırdığını söyleyerek övünüyor.

"Musk faturalarını ödemiyor, kuralların kendisi için geçerli olmadığına inanıyor ve servetini ve gücünü kendisiyle aynı fikirde olmayan herkesi ezmek için kullanıyor" denilen davada, "Musk davacıların kıdem tazminatlarını ödemek istemediğine karar verdiği için onları sebepsiz yere kovdu, ardından sahte bir sebep uydurdu ve çeşitli şirketlerinin çalışanlarını kararını onaylamaları için atadı" ifadeleri yer alıyor.

Eski Twitter çalışanlarının kıdem tazminatlarını ödemediği gerekçesiyle şirkete açtığı ilk dava bu değil. Ayrı bir davada Twitter'ın eski çalışanlarına 500 milyon dolardan fazla ödenmemiş kıdem tazminatı borcu olduğu iddia edilmişti. Agrawal, Segal ve Gadde daha önce de hissedar davaları ve Musk'ın devralmasından kaynaklanan diğer soruşturmalar sonucunda ödenmeyen yasal faturalar nedeniyle şirkete dava açmıştı.

Sonraki Haber

Forum