Elon Musk'ın yayınladığı video yine alay konusu oldu

Tesla'nın ilk kez üç yıl önce duyurduğu insansı robotu Optimus, Elon Musk'ın paylaştığı video ile bir kez daha gündeme oturdu. Ama bunun nedeni robotun yetenekleri değil, Musk'ın attığı videonun alay konusu olmasıydı.

Elon Musk, Tesla'nın 2021'den bu yana üzerinde çalıştığı robotu Optimus'un yer aldığı yeni bir video paylaştı. Ancak Optimus'un videosu o kadar düşük kaliteli ve pikselliydi ki sanki yirmi yıl öncesinden kalma bir kapaklı telefonla çekilmiş gibi göründüğünden dalga konusu oldu.

Cumartesi günü yayınlanan video, bu yazı yazıldığı sırada 74 milyondan fazla görüntülenme almış durumdaydı. Ancak videoda ilgi çekecek pek bir şey yok; sadece Optimus'un bir şey yapmadan etrafta dolaştığı görülüyor. Musk'ın neden herkesin Optimus'un bu şekilde yürüdüğünü göstermek istediği bilinmiyor.

Video yayınlandıktan 30 dakika sonra Elon Musk'ın videoyu daha yüksek çözünürlüklü bir versiyonuyla değiştirmesi dikkatlerden kaçmadı. İlginçtir ki, düzenlenmiş tweet'lerin altında genellikle tweet'in düzenlendiğini ve bunun ne zaman gerçekleştiğini belirten bir bilgi yer alır, ancak Musk'ın tweet'inde herhangi bir şeyin değiştirildiği belirtilmiyor.

Aşağıdaki ekran görüntüleri, tweet'in değiştirilmeden önce nasıl göründüğünü gösteriyor.

Bir kullanıcı "Bu patatesle mi çekilmiş?" diye alay ederken, bir başka X kullanıcısı Kocaayak fotoğrafıyla "Aynı fotoğrafçı mı?" esprisi yaptı.

Tesla'nın robotu ilk tanıtımdan bu yana oldukça ilerleme kaydetti, ancak Optimus'un 2020'lerin en ileri teknoloji robotlarına yetişebilmesi için hala kat etmesi gereken epey yol var. Boston Dynamics tarafından üretilen insansı robot Atlas, 2016'da kendini nasıl kaldıracağını öğrenmeye başladı, aynı yıl tek ayak üzerinde durdu, 2017'de ters takla attı ve 2018'de parkur stilinde zıplamayı öğrendi.

Muhtemelen Optimus'un yaptığını gördüğümüz en etkileyici şey çamaşır katlamaktı, ancak videoya yakından bakıldığında, hareketleri taklit eden ekranın hemen dışında duran bir kişi vardı. Ve açıkçası, bu 1960'lardan beri mümkün olan bir teknoloji.

Tesla, Musk'ın söz verdiği gibi ev hizmetçisi olarak çalışabilecek gerçekten otonom bir robot geliştirebilir mi? Bunu sadece zaman gösterecek.

Sonraki Haber

Forum