Bir kısmı zehirli olan 124 yılanla birlikte yaşayan adam, evinde ölü bulundu. Ölüm nedeni ise...

Evinde 124 yılan besleyen adam, komşularının ihbarı sonrasında ölü bulunmuştu. Adamın Adli Tıp raporuyla belirlenen ölüm nedeni ise muhtemelen hiç kimseyi şaşırtmadı...

Evinde 124 yılan ile birlikte yaşayan bir adam ölü bulundu. Tahmin edebileceğiniz gibi bu ölümün sebebi, yılan ısırığıydı. David Riston, Maryland adli tabip otopsisine göre Ocak 2022'de yılan zehirlenmesinden hayatını kaybetti. Riston, Pomfret, Maryland'de yaşıyordu ve 49 yaşındaydı.

Maryland polisi, bir komşu tarafından ihbar edildikten sonra 19 Ocak 2022'de sağlık kontrolü için Riston'ın evine ulaştı. Komşu, Riston'ı bir günden fazla süredir görmediklerini fark etti, ancak pencereden baktıklarında birinin yere yığılmış olduğunu gördü.

Polis, eve girdikten sonra, adamı çevreleyen kafeslerde 100'den fazla yılan olduğunu gördü ve daha sonra yerde yatan kişinin Riston olduğunu belirledi. Maryland'de zehirli evcil hayvanlara sahip olmak yasa dışı olsa da, Riston'ın elindeki bazı yılanlar zehirliydi.

Koleksiyonda çıngıraklı yılanlar, kobralar, kara mambalar ile 14 metrelik bir Birmanya pitonu da vardı. Yılanlar, annesinin onayıyla Charles County Animal Control (Charles Bölge Hayvan Kontrol Merkezi) tarafından Riston'ın evinden çıkarıldı. NBC Washington, zehirli yılanların Kuzey Carolina'ya, diğer yılanların ise Virginia'ya taşındığını bildirdi. Evde bulunan toplam 124 yılan, yerel Hayvan Kontrol müfettişlerinin şimdiye kadar gördüğü en büyük koleksiyondu.

Riston'ın komşuları onun sürüngen hobisinden habersizdiler, ancak Hayvan Kontrol sözcüsü Jennifer Harris, Riston’un yılanlarına titizlikle baktığını söyledi.

Yılanlarla dolu bu evdeki ölümün sebebinin belirlenmesinin neden bu kadar uzun sürdüğü konusunda ise Maryland Sağlık Bakanlığı şu anda bir cevap veremiyor. Bir sözcü sadece şu açıklamayı yapıyor: "David Riston'ın ölüm nedeninin yılan zehirlenmesi olduğunu ve ölüm şeklinin tesadüfi olduğunu doğrulayabiliriz. Şu anda paylaşacak başka bilgimiz yok.

Dünya Sağlık Örgütü'nün bildirdiğine göre, her yıl 4,5 ila 5,4 milyon insan yılanlar tarafından ısırılıyor ve 81.000 ila 138.000 kişi bağlı komplikasyonlardan ölüyor.

Sonraki Haber

Forum