Facebook'tan Çok Tartışılacak Hack Açıklaması: Bilgilendirme Yok!

Facebook, 500 milyondan fazla kişinin bilgilerinin internete yayıldığı hack olayının ardından çok tartışılacak bir karar daha imzasını attı.

Geçtiğimiz hafta 500 milyondan fazla Facebook kullanıcısının kişisel verilerinin çalındığını ve bu verilerin bir hack forumunda paylaşıldığını muhtemelen duymuşsunuzdur. Bu olay, gözlerin bir kez daha Facebook'a çevrilmesine be sosyal ağın kullanıcılarını ne kadar önemsediğinin sorgulanmasına yol açtı. Pek çok kullanıcı, kendi hesaplarının güvende olup olmadığını öğrenmeye çalışsa da Facebook'tan pek bir ses gelmedi.LG Telefonların Android Güncelleme Bilmecesi Çözülmeye BaşladıLG'nin artık telefon üretmeyeceğini açıklaması, mevcut modellerin güncellenmesi konusunda soru işaretleri oluşturmuştu.

Aynı Facebook şimdi de, sızıntıdan etkilenen yarım milyar kullanıcıya firmanın herhangi bir bildirim göndermeyeceğini açıkladı. Reuters'a yapılan bir açıklamada bir Facebook sözcüsü, sosyal medya devinin "bilgilendirilmesi gereken kullanıcıların kimler olduğu konusunda tam görünürlüğe sahip olduğundan emin olmadığını" söyledi. Ayrıca Facebook sözcüsü, verinin artık dışarıda olduğunu ve kullanıcıların bu konuda yapabilecekleri hiçbir şey olmadığını da ifade etti. Bu yüzden de firma, kullanıcıları bu konuda bilgilendirmemeye karar verdi. Son olarak Facebook, bu verinin toplanmasına imkan tanıyan açığın kapatıldığını doğruladı.

Salı günü Facebook'un Ürün Yönetimi Direktörü Mike Clark, bütün bu olay hakkında bir makale yazmıştı. Bu makalede Clark, bu ihlali olduğundan küçük göstermeye çalışırken olayın 2019 yılında yaşandığına vurgu yapmıştı. Türkiye'de Üretilen İlk Telefon: OPPO A15s İncelemesiOPPO'nun Türkiye'de üretilen ilk akıllı telefonu OPPO A15s özellikleri ve performansı nasıl?

Neyse ki, hesabınızın hack'lenip hack'lenmediğini öğrenmek için Facebook'un açıklamasına ihtiyacınız yok. Eğer siz de Facebook hesap bilgilerinizin ele geçirilip geçirilmediğini öğrenmek istiyorsanız, buraya tıklamanız yeterli...

Sonraki Haber

Forum