Facebook'ta yapılan mide bulandıran ticaret, bodrumda bulunan insan vücudu parçaları ile ortaya çıktı

ABD'deki bir bodrumda bulunan insan vücudu parçaları, Facebook üzerinden yapılan mide bulandırıcı ticareti ortaya çıkarttı.

Facebook üzerinden insan vücudu parçaları satın aldığı iddia edilen bir kişi tutuklandı. Haziran ayında, Pennsylvania'daki East Pennsboro İlçe Polisine yapılan bir şikayet, sosyal medya platformunda insan kalıntılarının satıldığını ihbar etmişti. Bir ay sonra ikinci bir çağrı aldılar ve arayan kişi evin bodrumunda bulunan olası insan kalıntılarını bildirdi. Polise, "insan organları" ve "insan derisi" içeren birkaç 5 galonluk (yaklaşık 19 litre) kova bulduklarını söylediler.

İhbar edilen yerde arama yapıldıktan sonra bulunan kalıntılar, adli tıp uzmanı Dr. Wayne Ross'a gönderildi ve iddiaya göre aralarında yarım kafa, kafatası kapağı kesilmiş bütün bir kafa, üç beyin, bir karaciğer, bir pelvis, meme ucu takılı bir deri parçası ve dört el de içeren bu kalıntılar gerçekten insana aitti.

Polis yaptığı açıklamada, "Tespit edilen kalıntılar arasında insan beyni, kalp, karaciğer, deri ve akciğerler vardı" dedi ve devam etti: "Daha fazla soruşturma, şüphelinin Facebook Messenger aracılığıyla insan kalıntılarını satın aldığını ortaya çıkardı."

Polisin söylediğine göre, şüphelinin (Jeremy Pauley) telefonunda vücut parçalarının satın alınmasını organize etmek için yazdığı mesajlar bulundu. Söylenilene göre tedarikçiyle ilgili yapılan soruşturma sonucunda cesetlerin kaynağı bulundu.

Polis, "Arkansas Eyalet Polisi ile birlikte FBI tarafından Arkansas'ta yapılan bir soruşturma, Candace Scott'ın bu vücut parçalarını Arkansas'taki bir morgdan çaldığını ve bunları Pennsylvania'ya satılık olarak gönderdiğini ortaya çıkardı" dedi ve ekledi: "Bu insan kalıntılarının Arkansas Üniversitesi'ne ait olduğu belirlendi."

Bölge Savcısı Seán M. McCormack ise, "Bu, otuz üç yıllık savcılık hayatımda karşılaştığım en tuhaf soruşturmalardan biri. Tam her şeyi gördüğümü düşünürken, böyle bir dava ortaya çıktı" açıklamasını yaptı.

Jeremy Pauley, sadece 50 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Şaşırtıcı bir şekilde insan kalıntılarının ticareti, ABD'de kabul edilen bir suç değil, yani yasa dışı değil.

Cenaze görevlisi Caitlin Doughty, “Will My Cat My Eyeballs?: Big Questions From Tiny Mortals About Death” (Kedim Gözlerimi Yiyecek mi?: Küçük Ölümlülerin Ölüm Hakkındaki Büyük Soruları) adlı kitabında, "Kalıntılar Kızılderili olmadıkça hiçbir federal yasa insan kalıntılarına sahip olmayı, bunları satın almayı veya satmayı engellemez. Aksi takdirde, insan kalıntılarını satıp satamayacağınız her eyalet tarafından belirlenir. En az 38 eyalette insan kalıntılarının satışını önlemesi gereken yasalar vardır, ancak gerçekte yasalar belirsiz, kafa karıştırıcı ve rastgele uygulanır" diyor.

Sonraki Haber

Forum