İki seçenek var: Firefox, Windows 7 için kesin kararı halen vermiş değil

Mozilla, Windows 7 ve Windows 8.1 için Firefox desteğini ne kazam keseceği konusunda halen kesin kararı verebilmiş değil.

Microsoft, genişletilmiş Windows 7 desteğini 2023’ün ilk yarısında bitirmeyi planlıyor. Bu da bundan sonra Windows’larını terfi etmeyen kullanıcıların güncellemeleri alamayacakları anlamına geliyor.

Windows 7’nin ölümü aynı zamanda Chrome, Edge ve Firefox gibi popüler tarayıcılara olan desteğin de bu işletim sisteminde kalkması anlamına gelecek. Google kısa bir süre önce Windows 7 ve Windows 8.1 platformları için Chrome desteğini artık vermeyeceğini açıklamıştı. Ancak Mozilla fişi ne zaman çekeceğine henüz karar vermiş değil.

Bugzilla'daki bir gönderiye göre Mozilla, iki farklı seçenek arasında kalmış durumda: Firefox desteğini 2023’ün ilk çeyreğinde bitirmek veya Ağustos 2023’e kadar güncelleme sunmaya devam etmek. Geliştirme ekibi Windows 7 ve 8.1 desteğini bitirmenin, otomatik test makinelerinde artık Windows 7 kullanılmasına gerek kalmamasına neden olacağını söylüyor. ancak Firefox’un hala hatırı sayılır miktarda Windows 7 kullanıcısı var.

Windows 7 şu anda işletim sistemi pazarının yüzde 10’unu elinde tutuyor.

Sonraki Haber

Forum