Galaxy S8'i Masaüstü PC'ye Dönüştüren Dex!

Samsung'un Galaxy S8 ile birlikte tanıttığı Dex aksesuarı, telefonu PC'ye dönüştürme işini böyle başarıyor!

Galaxy S8 şu an için dünyanın en güçlü telefonu. Snapdragon 835 veya Exynos 8895 yongasını kullanan telefon, bu güç fazlasıyla Dex'ten yardım alarak masaüstü PC'ye de dönüşebiliyor.

Dex, Galaxy S8 ve S8+'ı masaüstü PC'ye dönüştüren dairesel bir aksesuar. Galaxy S8'i PC'ye dönüştürmek için Dex'in yanında bir klavye ve fareye sahip olmanız yeterli. Galaxy S8, bağlantıyı kurduktan sonra telefon çağrılarını ve uyarıları her zamanki gibi almaya devam ediyor. Ancak bu sırada büyük ekranda telefondaki Android'e hiç benzemeyen, çoklu görev destekli, pencere tabanlı bir arayüz görünüyor.

Dex'in arayüzü uzaktan bakıldığında Windows 10'a oldukça benziyor. Uygulamaların kısayolunu masaüstünüze ekleyebiliyor, pencereleri yan yana dizebiliyor ve küçültebiliyorsunuz. Google Play Store'daki uygulamaların ne kadarının Dex ile uyumlu olduğunu henüz bilmiyoruz, ancak desteklenen ilk uygulamalar arasında PowerPoint, Word, Excel ve Adobe Lightroom gibi ciddi programlar var.

Büyük ekranda Android kullanmak istemeyenler Citrix ve VMware tarafından sunulan bulut tabanlı sanallaştırmayı kullanabiliyor ve Windows 10 arayüzüne geçebiliyorlar. Samsung'un özel masaüstü arayüzü ise hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmıyor ve bu sayede telefon çağrılarını ve uygulamaları Windows üzerinde görebiliyorsunuz.

Microsoft'un Windows 10 Mobile'ı da benzer bir işlevi Continuum ile sunmuştu. Ancak Windows Store'un kısıtlı uygulama yelpazesi, Continuum'un önünü kesmişti.

Samsung'un bu deneyinin kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağını yakında göreceğiz. Firmanın sanallaştırma ve cihaz için nasıl bir fiyatlandırmaya gideceği de merak konusu.

Sonraki Haber

Forum