Google Duyurdu: Artık Android Auto, otomobilinizle çok daha uyumlu olacak

Android Auto, kullanıcı arayüzü için önemli bir güncelleme alıyor. Google, daha büyük ekranlarda araç içi video akışı ve daha fazlasını sağlayacak.

Google, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen I/O 2022 konferansında pek çok alanda yeni duyurularda bulundu. Şirketin uzun bir süredir otomobillerde kullanıma sunduğu Android Auto da bunlar arasında yer alıyordu. Android Auto kullanıcı arayüzünü güncelleyeceğini açıklayan Google, böylece daha büyük ekrana sahip otomobiller için beklenen desteği sonunda verecek.

Google’ın otomobiller için Android kullanımına yönelik oturumunda açıklanan yeniliklere göre yeni kullanıcı arayüzü; sürüş sırasında gezinmeyi, medya kontrolü sağlamayı ve başkalarıyla iletişim sağlamayı çok daha kolay hale getirecek. Otomobillerdeki farklı boylarda yer alan ekranlar için esnek bir kullanımı gözetecek olan Android Auto, yol tarifi, müzik ve metinlerin aynı anda görülebilmesi için tüm cihazlarda bölünmüş ekran görünümünü standart hale getiriyor. Böylece sürücü, bir dizi menü ve ayar arasında gezinmek zorunda kalmadan, her şeyi net bir şekilde önünde görebilecek.

Bunun yanı sıra Google, yeni arabalardaki artan ekran çeşitliliğine daha kolay uyum sağlayabilecek uyarlanabilir düzenler için desteğini de geliştiriyor. Böylece ön paneldeki ekran geniş veya dikey formda olsa da yeni Android Auto arayüzü optimizasyon sorunu yaşatmayacak, yine tüm bilgilerin ekran formuna göre şekillenerek gösterilmesi sağlanacak.

Son olarak Android Auto tabanlı sisteme sahip Ford ve Volvo gibi otomobiller için video akış uygulamalarında da daha geniş araç içi eğlence seçeneği sunacağını açıklayan Google, yakın gelecekte ise yolcuların telefonlarından araçların yerleşik ekranlarına içerik akışı yapmalarına olanak tanıyacağını da söylüyor. Ancak bunun için net bir tarih henüz yok.

Sonraki Haber

Forum