Google, I/O 2022 etkinliğinde Android 13'ü resmi olarak duyurdu

Google, kısa süre önce ilk geliştirici ön izleme sürümünü yayınladığı Android 13’ü resmi olarak duyurdu

Android 13 resmi olarak duyuruldu

Google, sıradaki büyük yazılım güncellemesi olan Android 13'ü, I/O 2022'de resmi olarak duyurdu. Daha önce geliştirici ön izlemesi yayınlanan Android 13 hakkında böylece biraz daha fazla bilgi sahibi olabildik.

Yeni sürüm, telefon, saat ve tablet kullanıcıları, yani neredeyse herkes için bir şeyler sunuyor. Daha önceki Android 12'de olduğu gibi Google, Material You tema sistemine daha fazla özelleştirme seçeneği eklerken, gizlilik ve güvenliğe de daha fazla odaklanmaya devam etmiş gibi görünüyor.

Başlangıç ​​olarak, Google'ın gelişmiş özelleştirilebilirliği vurgulaması ile Material You burada bir kez daha liderliği ele alıyor. Telefonunuzu temalarla kişiselleştirirken artık eskisinden çok daha fazla renk seçeneği göreceksiniz ve Google, Material You'nun temalı simgeler özelliğinden daha fazla uygulamanın yararlanabileceğini söylüyor.

Google ayrıca, uygulamaların bildirim göndermeden önce izin istemesini gerektirme, pano geçmişini otomatik olarak silme ve telefonunuzun bir bakışta ne kadar güvenli olduğunu görmenizi sağlayan yeni bir Güvenlik ve Gizlilik sayfası dahil olmak üzere Android’in gizlilik seçeneklerini artırıyor.

Büyük ve katlanabilir ekranlar için daha iyi bir Android 13

Android 13, daha büyük ekranlı cihazlar için de çok daha iyi hale geliyor. Google bu işe Android 12L ile başladı ve Android 13 ile devam ediyor. Artık belirli uygulamalar için yerleşik sürükle ve bırak desteği, daha esnek bir görev çubuğu ve uygulama çiftleri yoluyla sezgisel bir bölünmüş ekran var. Google ayrıca uygulama sorununu da hallediyor ve 20'den fazla Google uygulamasını daha büyük ekranları destekleyecek şekilde güncelliyor. Önümüzdeki aylarda Facebook, TikTok ve daha fazlasından da güncellenmiş uygulamaların gelmesini bekleyebiliriz.

Yeni Google Cüzdan

Google Pay uygulamasının bir yükseltmesi olan yeni Google Cüzdan da tanıtılan yenilikler arasında dikkat çekiyor. Bunu, Apple’ın cüzdanına benzetebiliriz: Sürücü ehliyetleri, öğrenci kimlikleri ve çok daha fazlası için destek ekleyen Google'ın Pay uygulamasını kullanışlı bir hale getirdiğini görmek güzel. Şirket, bu yeni uygulamanın önümüzdeki haftalarda dünyanın dört bir yanındaki Android cihazlara geleceğini söylüyor.

Android 13 ne zaman yayınlanacak?

Android 13, bu yaz ilk olarak Google Pixel modellerine sunulacak. Yeni bir Android 13 Beta sürüm de şimdiden yayınlanmış durumda.