Google'dan "nihayet" dedirten özellik: Chrome kullanıcıları artık adres çubuğunun yerini değiştirebilecek

iOS'un Safari web tarayıcısında yıllardır yapabildiğimiz şey, en sonunda iOS için Chrome uygulamasında da mümkün hale geldi. Chrome kullanıcıları artık, adres çubuğunu istedikleri yere yerleştirebiliyor.

Safari kullanan iPhone kullanıcılarının ikiye ayrıldığı söylenebilir. Kullanıcıların bir kısmı adres çubuğunun ekranın üst kısmında olmasını tercih ederken, bir kısmı da alt tarafta olmasını tercih eder. Neyse ki Apple, kullanıcıların istedikleri kullanım şeklini seçmelerine imkan tanıyor.

Apple, birkaç yıl önce iOS 15’te adres çubuğunu ekranın altına taşıdı ve ardından bazı kullanıcılardan aldığı tepkilerle uğraşmak zorunda kaldı. Tüm iPhone kullanıcıları bu yerleşimden memnun değildi ve bu yüzden Apple, kullanıcılara URL çubuğunu nereye yerleştireceklerine karar verme ve istediğiniz zaman değiştirme seçeneğini sundu.

Ne yazık ki tüm üçüncü taraf tarayıcılar aynı seçeneği sunmuyor. iPhone için Chrome da bunlardan biriydi, ancak Google artık bu seçeneği iOS için Chrome uygulamasına eklediğini duyurdu.

Google, bu özelliği özel bir blog yazısıyla duyurdu. Görünüşe göre Google, adres çubuğunun ekranın alt kısmında yer almasını isteyen Chrome kullanıcılarından çok sayıda geri bildirim almış durumda.

Telefonunuzu nasıl tuttuğunuzu düşünürseniz, web sitesi adreslerini yazmak için en iyi konum ekranın altı olacaktır; mesajlaşma uygulamalarının metin girişinin aşağıda yer almasının sebebi de budur. Ayrıca, ihtiyaç duyabileceğiniz diğer gezinme düğmeleri de ekranın alt tarafında yer alıyor.

Chrome’un adres çubuğunu iPhone ekranının alt kısmına, Safari’nin adres çubuğunu taşıdığınızdan çok daha hızlı bir şekilde taşıyabilirsiniz. Tek yapmanız gereken adres çubuğuna uzun basmak ve onu nereye yerleştireceğinizi seçmek. Eğer ekranın üst kısmındaysa, aşağıya taşıma seçeneğini göreceksiniz. Zaten alttaysa, üste taşıma seçeneğini göreceksiniz.

Chrome deneyiminizi özelleştirdiğiniz yer olarak uygulamanın Ayarlar menüsünü kullanıyorsanız, buradan da adres çubuğunun konumunu değiştirebilirsiniz.

Safari’de ise adres çubuğunun yerini üste veya alta taşımak için iPhone’unuzun Ayarlar uygulamasının Safari bölümüne gitmeniz gerekiyor.

Sonraki Haber

Forum