Google Chrome, üretken yapay zekanın yardımıyla tüm makaleleri sizin için özetleyecek

Google'ın yapay zeka destekli makale özetleri, masaüstünde Chrome'a gelmeden önce ilk olarak iOS ve Android için kullanıma sunuluyor.

Google Chrome, yapay zeka ile makaleleri özetleyecek

Google'ın yapay zeka destekli Search Generative Experience'i (SGE) önemli bir yeni özellik kazanıyor: Google'ın blog gönderisine göre, SGE web üzerinde okuduğunuz makaleleri özetleyebilecek. SGE zaten arama sonuçlarını sizin için özetleyebiliyor, böylece aradığınızı bulmak için sonsuza kadar kaydırmak zorunda kalmıyorsunuz. Ayrıca bu yeni özellik, bir bağlantıya tıkladıktan sonra size yardımcı olarak bunu daha da ileri götürmek için tasarlandı.

Google, bu yeni özelliğin Search Labs programında kullanıma sunulmaya başlandığını açıkladı. Özellik, ilk olarak Android ve iOS'taki Google uygulamasında kullanılabilecek ve daha sonra masaüstündeki Chrome tarayıcısına eklenecek.

Mobil cihazlardaki Google uygulamasına erişiminiz varsa, ekranın altındaki bir simgeye dokunduğunuzda Google makaleden yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir takım "kilit noktalar" çıkarıyor. Bu özellik yalnızca web'de halka açık olan makalelerde çalışacak şekilde tasarlanmış. Google, yayıncıların ödemeli olarak etiketlediği web sitelerinde çalışmayacağını söylüyor.

Google, SGE'de birkaç başka iyileştirme de yapıyor. Bilim, ekonomi ve tarih gibi konularla ilgili bir arama sorgusu için SGE sonuçlarında, bir konu hakkında tanımlar veya diyagramlar görmek için belirli kelimelerin üzerine gelebileceğinizi söylüyor.

Google, SGE'yi Mayıs ayında Google I/O'da duyurdu ve o zamandan bu yana geliştirmeye devam ediyor.