İkinci Windows 10 Mobile "dalgası" olmayacak!

Windows 10 Mobile güncellemesi listesinde telefonunuzun adı yoksa, üzülmeye başlayabilirsiniz!

Windows 10 Mobile'ın yayınlanmasının ardından bazı telefonların güncelleme listesinde bulunmaması dikkat çekmişti. Snapdragon S4 yonga setine sahip 512MB RAM'li cihazlar, listede yoktu.

Bu durum şaşırtıcı değildi çünkü güncellemelerin iki "dalga" şeklinde gelmesi uzun süredir bekleniyor. İlk dalga, Windows Phone 8.1'li daha yeni cihazları hedeflerken ikinci dalga, daha eski, 512MB RAM'e sahip Windows Phone 8 cihazlarına gelecekti.

Ancak ikinci dalganın gerçek olmayacağı, Twitter'daki Windows Insider hesabından paylaşılan yeni gönderiyle kesinleşti. Yani Windows 10 Mobile güncellemesini alacak olan telefonlar, (Lumia Icon hariç) listedeki telefonlardan ibaret olacak. Listede bulunmayan telefonlar içinse, ikinci bir şans umudu tamamen ortadan kalkmış durumda!

Bu duruma ek olarak, Microsoft'tan gelen "512MB RAM'li telefonlara Windows 10 Mobile'ı alamayacak" açıklaması da unutulmamalı. Yani Microsoft, ne yazık ki başta verdiği sözü tutamamış durumda. Hatırlanacağı gibi şirket, Windows Phone 8.1'e sahip tüm cihazların, Windows 10 Mobile'a güncelleneceği sözünü vermişti...

Lumia olmayan Windows Phone cihazlarının durumu ise tamamen üreticisine bağlı. HTC, LG gibi firmalar, telefonlarının Windows 10 Mobile'a güncellenip güncellenmeyeceğine kendileri karar verecekler.

Bir Lumia daha var

Windows 10 Mobile güncellemelerinin ikinci dalgasının olmayacağı Microsoft tarafından doğrulanmış olsa da, Microsoft'tan Gabriel Aul, ZDNet'ten Mary Jo Foley'e cevap verdiği bir tweet'inde Lumia Icon'u güncellemeyi düşündüklerini doğruladı.

Lumia Icon, Lumia 930'un birkaç işlevinden yoksun bir sürümü olduğundan ve Lumia 930 listede bulunduğundan, bu gelişme pek şaşırtıcı değil.

Sonraki Haber

Forum