Intel, 15. nesil Arrow Lake CPU'ları hakkındaki iddiayı yalanladı

Intel, 14’üncü ve 15'inci nesil işlemcileri hakkında ortaya atılan iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Geçtiğimiz haftanın başlarında Intel'in tüketici ve oyun bilgisayarları için Arrow Lake CPU'ları da dahil olmak üzere 3nm üretim süreçlerini kullanacak olan gelecek CPU'larının piyasaya sürülmesini ertelemeye karar verdiğine dair doğrulanmamış bazı söylentiler ortaya çıkmıştı. Ancak Intel CEO'su Pat Gelsinger yaptığı açıklamada bu söylentilerin yalanladı.

Gelsinger, Intel'in Sermaye Tahsisi Güncellemesi konferans görüşmesinin bir parçası olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Basit cevap, hayır; gecikme yok. Arrow Lake yolunda gidiyor. Hem TSMC ile hem de Granite Rapids ve Sierra Forest gibi dahili 3nm programlarımızla 3nm programları yolunda gidiyor. Hem istemci, hem sunucu hem de AXG tarafında iyi ve sağlam bir uygulama. Dökümhane müşterileriyle de ivme kazanıyoruz. Dolayısıyla, uygulama zorluklarının çoğunda köşeyi döndüğümüz için kendimi iyi hissediyorum. Bu söylentilerin, diğerleri gibi, uygulamamızla kesinlikle yanlış olduğu kanıtlanacaktır.

Şu anda Intel, 14’üncü Nesil Meteor Lake CPU'larını 2023 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor. Intel, bu yongaların AV1 kodlamayı destekleyeceğini ve yerleşik grafikler için şirketin "Xe LPG" mimarisini de kullanacaklarını doğruladı.

Intel'e göre Meteor Lake'i 2024'ün sonlarında Arrow Lake CPU'lar takip edecek. Geçtiğimiz hafta internette çıkan söylentiler Intel'in Arrow Lake yongalarının piyasaya sürülmesini 2025'in ilk yarısına kadar erteleyeceğini iddia ediyordu.

Sonraki Haber

Forum