Intel'in Lunar Lake işlemcilerinin özellikleri, yeni sızıntıyla ortaya çıktı

Intel'in merakla beklenen Lunar Lake işlemcilerine işaret eden yeni bir sızıntı, bu işlemcilerin tüm özelliklerini ortaya koyuyor. Ve bu özelliklere bakılırsa, gerçekten güçlü bir işlemci bizi bekliyor.

Intel’in Lunar Lake işlemcileri şu ana kadar büyük oranda gizli kalmayı başardı, ancak gelecekteki CPU’lar hakkında yeni sızıntılar hız kazanmaya başlıyor.

Intel’in çok fazla Lake (Göl) isimli ürünü olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şirketin yeni nesil çipleri Meteor Lake (dizüstü bilgisayar çipleri, Aralık ayında piyasaya sürülecek) ve Raptor Lake Refresh’ten (bu ay piyasaya sürüleceği yönünde güçlü söylentiler bulunan, ancak bu konuda resmi bir açıklama olmayan masaüstü çipleri) oluşuyor.

Intel’in bu çiplerden sonraki lansmanları ise Arrow Lake ve Lunar Lake olacak. Bunların ilki masaüstü alanını (ve ayrıca dizüstü bilgisayarları) kapsarken, ikincisi yalnızca dizüstü bilgisayarlar için mobil işlemcileri içerecek. Özellikle Lunar Lake, dizüstü bilgisayarlara ve pil ömrüne fayda sağlamak için mükemmel güç verimliliği elde etmeye odaklanmış durumda ve gerçekten çok tutumlu bir güç tüketimine sahip olması bekleniyor.

İşte bu Lunar Lake CPU’su, bir SiSoftware Sandra sayfasında tespit edildi. Sayfada belirtilen test sonuçları, henüz erken bir aşamada olunduğu düşünülürse, dikkate almamak daha doğru. Ama Tom’s Hardware’in daha önce belirttiği üzere, bu işlemci dört performans çekirdeği ve dört verimlilik çekirdeğine sahip bir çip gibi görünüyor ve sayfa, Lunar Lake için en iyi CPU’nun 4+4 konfigürasyonu taşıyacağına dair önceki tahminleri destekliyor. Başka bir deyişle, işlemcinin erken test versiyonu olmasına rağmen Lunar Lake’in muhtemelen üst seviye bir ürün olacağını görüyoruz.

Ayrıntılı olarak açıklanan diğer özellikler arasında 3,9 GHz’e kadar çıkan yükseltme hızları ve 1 GHz’lik temel hız (bunun örnek bir çip olmasıyla ilgili olduğu açıkça görülüyor) yer alıyor. Güç kullanımı 17W olarak gösteriliyor ve bu değer de daha önceki söylentilerin beklentileriyle uyumlu gözüküyor.

Sonraki Haber

Forum