iPhone 5'in yeni 4 inç ekranının özellikleri

iPhone 5'in yeni ve daha uzun ekranı, iPhone 4 ve 4S'inkinden farklı olarak neler sunuyor?

iPhone 5, beklendiği gibi 16:9 oranında, 4 inç'lik bir dokunmatik ekranla geliyor. Peki iPhone 5'in ekranın başka hangi özellikleri var; yeni ekran iPhone 4/4S'dekinden farklı mı?

iPhone 5'in 4 inç'lik "Retina" ekranı, aynı iPhone 4 ve 4S'de olduğu gibi inç başına 326 piksel yoğunluğuna sahip ve 1136x640 çözünürlüğünde çalışıyor. Ekranın daha uzun olması sayesinde uygulama simgelerinde beşinci bir sıra gösterilebiliyor. Apple, Mail gibi kendi geliştirdiği yazılımları da yeni ekranı değerlendirecek şekilde güncellemiş. Ancak üçüncü parti uygulamalar eski çözünürlüklerinde çalıştıklarından ekranın kenarlarında siyah boşluklar görünüyor. Dolayısıyla uygulama geliştiricilerinin kodlarını iPhone 5 için güncellemeleri gerekiyor.

Apple'ın ekran üzerindeki bir katmanı azaltması, dokunmatik sensörleri cam panele entegre etmesi ise ekranı görüntü açısından daha iyi ve daha ince bir hale getiriyor. Ekranın renk karşıtlığı da Apple'a göre geliştirilmiş. Ekranın ince yapısı sayesinde iPhone 5 daha ince bir yapıya kavuşuyor.

iPhone 5'in ekran çözünürlüğü, bazı rakiplerini geçmese de piksel yoğunluğu olarak en yüksek PPI'yi sunan ceplerden biri.

Sonraki Haber

Forum