iPhone 5 tanıtıldı, işte tüm özellikleri

Apple'ın son bombası iPhone 5'in tüm yeni özellikleri, fotoğrafları ve fazlası makalemizde!

...Ve karşınızda iPhone 5

Merakla beklenen iPhone 5 sonunda ortaya çıktı. iPhone 5, söylentilerde olduğu gibi 4 inç'lik daha "uzun", 16:9 oranında bir ekranla geliyor. Ekran yoğunluğu ise iPhone 4 ve 4S'inkiyle aynı.

Apple, yeni ve daha uzun ekrana daha fazla içerik sığabildiğinden bahsediyor. Örneğin uygulama listesinde simegeleri artık 5 sıra halinde görüyorsunuz. Bu arada ekranda kullanılan yeni bir teknoloji, onu daha daha ince hale getirirken, görüntü kalitesini de iyileştiriyor (yeni ekran, Apple'a göre yüzde 44 daha iyi renk doygunluğu sunuyor).

Cam ve alüminyum yapıya sahip iPhone 5, önceki iPhone'lara göre daha ince ve yüzde 20 daha hafif. iOS 6 ile gelen cihaz, her zamanki gibi siyah ve beyaz renklerde sunulacak.

iPhone 5, beklendiği gibi Apple'ın yeni A6 çipi ile geliyor ve bu çip, şirkete göre hem CPU, hem de GPU olarak A5'den 2 kat daha hızlı. Önceki çipe göre yüzde 22 daha küçük olan ve gücü daha verimli kullanan A6, uygulamaları 2 kat daha hızlı yükleyebiliyor.

Tanıtımda Real Racing 3 oyununda gördüğümüz kadarıyla iPhone 5, "konsol kalitesinde" oyun grafikleri sunabiliyor.

Maps, Safari, iPhone 5'in yeni kamerası ve fazlası

Maps, Safari, iPhone 5'in yeni kamerası ve fazlası

Apple'ın kendi Maps uygulaması, iPhone 5 ile ilk kez varsayılan olarak geliyor. Uygulama, Yelp ve Siri ile entegre edilmiş ve 3 boyutlu görsellerle uydu fotoğrafları içeriyor.

Güncellenen Safari ise artık tam ekran modunu destekliyor. Bunun yanında diğer mobil tarayıcılarda gördüğümüz cihazlarınız arasında sekme eşitleme özelliği, artık Safari'de de mevcut. Tanıtımda biletlerinizi yönetmenizi sağlayan Passbook'a da yer verildi.

iTunes'un yeni sürümü ise yeni çalma seçenekleri, yeni görünümler ve sanatçılar için fotoğraf paylaşma olanakları sunuyor.

Apple'ın kendi uygulamalarının tamamı, yeni ekrana göre optimize edilmiş ve bu sayede daha fazla bilgi gösterebiliyorlar. Eski uygulamalar, iPhone 5 ile tam bir uyumlulukla çalışmaya devam ediyor, ancak kenarlarında siyah bir çerçeve gösteriliyor. Bu konuda geliştiricilere bir miktar iş düşecek gibi görünüyor.

iPhone 5'in kamerası ise 4S'deki gibi yine 8MP, ancak karanlıkta daha iyi çekim için dinamik düşük ışık modu sunuyor. 5-element lens ve f/2.4 diyafram açıklığı özellikleri sunan kamera, yeni panoroma özelliği ile de güçlendirilmiş. Bu sayede 360 derecelik, 28MP'lik dev bir fotoğraf oluşturabiliyorsunuz.

iPhone 5'in video özellikleri, yeni konnektörü

iPhone 5'in video özellikleri, yeni konnektörü

iPhone 5, 4S gibi 1080p video kaydediyor ancak video stabilizasyon özellikleri geliştirilmiş ve yüz tanıma özelliği eklenmiş. Ön yüz kamerası ise artık 720p kayıt yapabiliyor. Bu ise FaceTime görüşmelerinde daha keskin görüntüler anlamına geliyor.

Cihazın ön, arka ve alt kısmında bulunan mikrofonlar sayesinde çağrılar daha net gerçekleşiyor.

iPhone'un yeni konnektörü ise yüzde 80 daha küçük ve iPhone'un yeni tasarımını tamamlar nitelikte. Apple'ın Lightning adını verdiği konnektör, daha hızlı veri aktarımı sunuyor. Konnektörü ters bağlamanız mümkün değil, nasıl bağlarsanız bağlayın çalışıyor. Eski aksesuarları bağlamak için adaptörlerin de sunulacağı söyleniyor.

Yeni iPhone, LTE 4G ağlarını da destekliyor. iPhone 5, her zamanki gibi 16GB, 32GB ve 64GB'lık modeller halinde beğeniye sunulacak.

14 Eylül'de ön siparişe sunulacak iPhone 5'in yurtdışında 21 Eylül'de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Cihazın ülkemize ne zaman geleceği konusundaki bilgiyi edindiğimizde sizlerle paylaşacağız.

iPhone 5'in özelliklerini, fotoğraflarını ve fazlasını galerimizde yakından inceleyebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları