Meta, Instagram'a eklediği yeni araçlarla Reels özelliğini desteklemeye devam ediyor

Meta, Instagram'ın Reels özelliğini daha fazla ön plana çıkartmak için yeni araçları kullanıma sundu.

Meta’nın TikTok ile daha iyi rekabet etme stratejisinin bir parçası olarak, Reels'i daha da kullanışlı hale getiren yeni araçlar tanıtıldı. Öncelikle, artık sadece videoları değil, Instagram'daki fotoğrafları da remiksleyerek kullanmanız mümkün. Şirket, kendi yorumunuzu eklemeyi veya mevcut bir Reels'i kullanmayı kolaylaştırmak için yeşil ekran, bölünmüş ekran veya resim içinde resim görünümü içeren daha fazla remiks düzeni eklendi. Ayrıca, remiksinizi yan yana oynatmak yerine orijinal Reel'in sonuna eklemeyi seçebiliyorsunuz. Bu sayede, yayınlamak istediğiniz bir eleştiri veya bir çürütme varsa neye yanıt verdiğinizi daha iyi gösterebilmeniz mümkün oluyor.

Ayrıca Meta, önceden yüklenmiş ses ve video efektlerine sahip Reels oluşturmayı kolaylaştırmak için yeni şablonlar sunuyor ve fotoğrafınızı veya videonuzu bunların birine eklemeniz yeterli oluyor. Reels sekmesindeki kamera simgesine dokunarak şirketin şablon koleksiyonunu görebilirsiniz. Özelliği TikTok'a daha gerçek bir rakip yapan bir diğer yeni özellik ise Instagram kamerasını kullanarak telefonun ön ve arka kameralarıyla aynı anda kayıt yapabilme özelliği.

Son olarak Meta, Instagram'da yayınlanan tüm videoları 15 dakikadan kısa oldukları sürece Reels olarak çevireceğini belirten daha önceki bir sızıntıyı da doğruladı. 90 saniyeden kısa süreli videolar uygulamada önerilebilecekleri için, daha geniş bir erişime sahip olacaklar. Ancak eğer ünlü olmakla ilgilenmiyorsanız endişelenmenize gerek yok çünkü profiliniz gizli olarak ayarlanmışsa Instagram Reels'leri öneri olarak kullanmayacak ve eski yüklemeleri geriye dönük olarak dönüştürmeyecek. Bu özellik önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak ve tüm videolarınız ile Reels'leri uygulamada tek bir sekmede birleştirecek.

Instagram, sadece birkaç gün önce fenomenlerin Reels'ten gelir kazanmalarını sağlayacak bir özelliği de tanıtmıştı. İçerik oluşturucular artık içeriklerini bir ödeme gereksiniminin arkasına gizleyerek yalnızca abonelerine yönelik yayınları paylaşabilecek.

Meta, geliştiricilere 2024 yılına kadar gelirlerinden bir kesinti yapmayacağına dair söz verdi, ancak Reels'i bir ödeme gereksiniminin arkasına koymak, 2022'nin ikinci yarısında bu videolardan para kazanmanın bir yolu olacaktır.

Meta’nın ilerlediği doğrultunun artık bariz olduğunu söyleyebileceğimiz için, yakın gelecekte kısa videolardan para kazanmayı amaçlayan daha fazla özellik görmemiz olası gözüküyor.

Sonraki Haber

Forum