Teknolojinin dev şirketleri, Metaverse'in geleceği için önemli bir adım daha attı

Metaverse'in geleceğinde neler var? Teknoloji dünyasının dev şirketleri, bu geleceği birlikte kurmak için kolları sıvadı.

Teknoloji ve internetteki en büyük isimlerden bazıları da dahil olmak üzere bir grup şirket, açık bir metaverse elde etmek için gereken birlikte çalışabilirlik standartlarını geliştirmek adına bir araya geldi.

Organizasyonun adı Metaverse Standards Forum olarak belirlendi ve kurucu üyeleri arasında Meta, Microsoft, Huawei, NVIDIA, Qualcomm, Sony Interactive Entertainment, Epic Games, Unity ve Adobe yer alıyor. Reuters'in belirttiği üzere, Apple’ın listede bulunmaması bariz bir şekilde dikkat çekiyor. Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde Apple'ın kendi sanal veya artırılmış gerçeklik başlığını piyasaya sürmeyi planladığına dair birden fazla haber ortaya çıktı ve cihaz kullanıma sunulduğunda metaverse'de önemli bir etkiye sahip olması bekleniyor.

Listede eksik olan bir diğer büyük isim de Project Iris kod adlı bir AR başlığı üzerinde çalıştığı bildirilen Google. Pokémon Go'nun geliştiricisi Niantic ve Roblox da üye listesinde yer almıyor. Ancak üyeliğin ücretsiz olması ve tüm kuruluşlara açık olması, daha sonra daha fazla şirketin katılabilmesine imkan tanıyor.

Herhangi bir standartta olduğu gibi, metaverse için oluşturulacak bir standart da ancak ve ancak, özellikle de sektördeki en büyük oyuncular olan şirketler tarafından benimsenirse bir başarı olarak kabul edilecektir. Forum, basın bülteninde "Birden fazla endüstri lideri, metaverse potansiyelinin en iyi açık standartlar temeli üzerine inşa edilmesi durumunda ortaya çıkacağını” belirtti.

Sonraki Haber

Forum