Apple Artırılmış Gerçeklik Gözlüklerini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Metaverse sektörü dev şirketleri bünyesine katmaya devam ederken, teknoloji devi Apple da AR ve VR'ı birleştiren gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Apple Artırılmış Gerçeklik Gözlüklerini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Metaverse sektörü özellikle son dönemde dev şirketlerin odak noktası olmuş durumda. Birçok önemli şirket alanda önemli ticari marka başvuruları yaparken önemli bir ürün de Apple tarafından geliştiriliyor. Daha öncesinde Apple'ın CEO'su Tim Cook da Apple'ın metaverse sektöründe önemli bir potansiyel gördüğünü belirtmişti.

Son olarak Bloomberg tarafından paylaşılan detaylara göre şirketin yılda en az 4 kez toplanan yönetim kurulu, geçtiğimiz hafta Apple'ın AR-VR kulaklığının bir tanıtımını yaptı.

Bununla birlikte bir diğer detay ise Apple'ın yeni ürününün ekosistemi hakkında. Öyle ki Bloomberg'e göre Apple, bu yeni AR ve VR'ı harmanlayan ürün için yeni bir arayüz ve işletim sistemi olan rOS'u kullanacak.

Kulaklığın artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojisini harmanladığı belirtilirken, şirketin 2015'teki Apple Watch'tan bu yana ilk yeni ürünü olması da sektördeki heyecanı artırıyor.

Öyle ki Bloomberg‘e göre Apple bu yeni kulaklığı 202'nin yılın sonunda veya gelecek yıl gibi erken bir tarihe kadar piyasaya sürmeyi ve 2023’te kullanıcılara ulaştırmayı istiyor. Bu da şirketin ileriye dönük metaverse planları için önemli bir temel oluşturuyor. Öyle ki şirketin şimdiden yeni ürünü ile metaverse projelerini entegre edeceği düşünülüyor.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.