Windows 10 ve 11'de yüklü gelen bu iki uygulama için yolun sonuna geldi

Microsoft, yayınladığı bir belgede, bu yılın sonlarına doğru Windows 10 ve 11'de bulunan iki yerleşik uygulamasını tek bir masaüstü simgesinde birleştirmek için kaldıracağını açıkladı. Ancak söylenene göre 2024'ün sonuna kadar bunları kullanmaya devam edebileceksiniz.

Microsoft, Windows 10 ve Windows 11 kullanıcılarını yeni ve geliştirilmiş Outlook uygulamasında yapılacak otomatik revizyon hakkında bilgilendirmeye başladı. Yerleşik Posta ve Takvim uygulamaları, 2015'ten bu yana e-postaları yönetmeyi ve yaklaşan etkinlikleri planlamayı oldukça kolaylaştırdı. Ancak yakında tüm bu araçlar, tek bir masaüstü simgesi, yani Outlook altında birleşmek için ortadan kaldırılacak.

Windows kullanıcıları, Windows Mail uygulamasının sağ üst köşesindeki geçiş düğmesini etkinleştirerek Outlook'un yeni sürümünü deneyebilirler. Mevcut haliyle Outlook, tüm ayarlarınızı doğrudan Mail uygulamasından içe aktarmanıza izin veriyor, bu nedenle yeni aracı benimsemek isteyen kullanıcılar için geçiş çok acı verici olmayacak.

Windows Latest, şu anda yalnızca Microsoft 365 business kullanıcılarına açık olan özel bir belgede, Microsoft'un bu yılın sonlarına doğru planlanan zorunlu bir geçiş sürecinin başlangıcını doğruladığını belirtiyor.

Ağustos 2023'ten itibaren Microsoft, Mail ve Takvim kullanıcılarını otomatik olarak yeni Outlook'a geçirecek. Uygulamanın sağ üst köşesindeki bir geçişi kapatarak vazgeçebilecek ve sevdiğiniz uygulamaları bir süre daha kullanabileceksiniz. Ancak Microsoft'un buna sonsuza kadar izin vermesini beklemeyin.

Belgede ayrıca önümüzdeki yıldan itibaren tüm Windows 11 cihazlarında, Windows için Outlook'un önceden yüklenmiş olarak geleceği de belirtiliyor. Dilerseniz Windows Mail ve Takvim'i Microsoft Store'dan yeni cihazınıza indirmeye 2024'ün sonuna kadar devam edebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum