Gmail'in sizin için e-posta yazan yapay zeka aracı "Help me write", Android ve iOS'a da geliyor

Google'ın Gmail ile birlikte sunduğu ve sizin yerinize e-postaları yazabilen yapay zeka destekli e-posta yazma aracı, Android ve iPhone için de geliyor.

Gmail'in sizin için e-posta yazan yapay zeka aracı, Android ve iOS'a da geliyor

Google, e-posta taslak oluşturma aracı Help Me Write’ı (Yazmama Yardımcı Ol) Android ve iOS cihazlarına sunmaya başladı. Workspace Labs’in bir parçası olan üretken yapay zeka aracı, geçtiğimiz ay Google I/O 2023 etkinliğinde duyurulmuştu ve şu anda Gmail’in web sürümünde kullanıcıların denemesi için mevcut.

9to5Google tarafından tespit edilen Android ve iOS’taki e-posta yazma aracı, Gmail’in masaüstü sürümüne benzer bir şekilde çalışıyor. Yapay zekaya, gereksinime göre e-posta taslakları hazırlayan doğal dil istemleri gönderebiliyorsunuz. E-posta taslağı yardımı Resmileştir, Detaylandır, Kısalt veya Kendimi Şanslı Hissediyorum gibi çeşitli seçeneklerle düzenlenebiliyor. Ayrıca, taslağı beğenmediyseniz AI aracından metni yeniden yazmasını isteyebilirsiniz, ancak yeni bir metin istedikten sonra önceki sürüme geri dönemeyeceğinizi unutmamanız gerekiyor.

Help Me Write, kullanıcıların Google’ın Gmail, Dokümanlar veya Slaytlar gibi iş uygulamalarındaki yeni yapay zeka özelliklerini denemesine olanak tanıyan bir test programı olan Google Workspace Labs’ın bir parçası olarak sunuluyor. Ancak Google, “Workspace Labs özelliklerini tıbbi, yasal, finansal veya diğer profesyonel tavsiyeler olarak değerlendirmemeniz” konusunda uyarıyor.

Help Me Write’ı kullanmak için, öncelikle Android veya iPhone’unuzda Gmail uygulamasını açarak Oluştur düğmesine dokunmanız gerekiyor. Bu ekranın sağ alt köşesinde Help Me Write düğmesini göreceksiniz. Burada, AI tarafından oluşturulan metni istediğiniz şekilde düzenleyebilir ve ayrıca Google’a geri bildirim gönderebilirsiniz.

Ayrıca, cihazınızda Help Me Write’ı kullanmak için Google Workspace Labs’a kaydolmanız gerekiyor. Eğer programa yeni katıldıysanız, özelliğin mobil uygulamanıza gelmesi biraz zaman alabilir. Google’ın AI yazma asistanı, bir blog gönderisi yazmanız veya daha fazla ayrıntı eklemek için mevcut metni yeniden yazmanız için istemler verebileceğiniz Google Dokümanlar’da da kullanılabiliyor.