Microsoft, Windows 11'in en çok beklenen özelliklerinden birini erteledi

Microsoft, Windows 11 kullanıcılarının en çok beklediği özelliklerden birini, bildirilen hatalar nedeniyle geçici olarak geri çekti. Özelliğin bir sonraki Beta Kanal güncellemesinde tekrar aktif olması bekleniyor.

Microsoft, bildirilen hatalar nedeniyle Windows 11'deki video yayınlama (video casting - başka bir cihaza video yayınlama) özelliğine yapılacak yükseltmeyi geri çekti. Yeni özellik, Microsoft'un Windows Insider Programı'nın üyeleri olan ve gelecek eklentileri test edebilen Windows Insider'lara geçici olarak sunulmuştu, ancak son Windows 11 ön izlemesinden çıkarıldı.

Özelliğin kaldırıldığı 19 Ekim'de Windows Insider Program'ın Beta Kanalı aracılığıyla yayınlanan ve Windows 11 Preview Build 22635.2486 olarak bilinen bir güncellemede keşfedildi. Kullanıcılar bu ön izleme yapısına yükseltme yapmayı tercih ederlerse, Microsoft'un test sürecinde olduğu özelliğin eksik olduğunu fark ettiler. Yayınlama özelliği ilk olarak bu yılın Ağustos ayında 22631.2129 numaralı derlemeye eklenmişti ve Windows Central, hatalar üzerinde düzeltmeler yaparken ve özelliği geliştirirken Microsoft tarafından açıkça devre dışı bırakıldığını yazıyor.

Windows Central, Microsoft'un gelecekteki bir Beta Kanalı sürümünde yayınlama özelliğini tekrar açmayı planladığını aktarıyor.

Yapılan değişiklikler arasında Xbox Oyun Çubuğu'nun artık Başlat menüsünde sadece 'Oyun Çubuğu' olarak görünmesi ve sistem bileşenlerinin Başlat menüsünde 'Sistem' etiketi altında görünmesi yer alıyor. Bunun dışında, sistem bileşenleri artık 'Tüm uygulamalar' ekranında 'Sistem' olarak görünecek.

Sonraki Haber

Forum