NASA, sizin de isminizi Jüpiter'e gönderebilir: İşte bunun için yapmanız gerekenler

NASA, 2030 yılında Jüpiter'in uydusuna gitmeyi amaçlayan Europa Clipper görevinde sizin isminizi de dev gezegene taşıyabilir. Eğer bu teklif ilginizi çektiyse, yapmanız gerekenler içeride...

NASA, zaman zaman, büyük bir uzay görev başlatmaya hazırlanırken halka isimlerini uzaya gönderme şansı sunuyor. Uzay ajansı, şimdi bir kez daha aynı fırsat ile karşımıza çıktı. NASA’nın 2030’da Jüpiter’in ikinci Galile uydusu Europa’ya inecek olan Europa Clipper görevi ile adınızı uzaya gönderebilirsiniz.

Seçilen insanların isimleri, ABD’li Şair Ödüllü Ada Limón’un “Gizem Övgüsü: Europa İçin Bir Şiir” adlı şiirine eşlik edecek. Bunların tamamı bir mikroçip üzerine basılacak ve Ekim 2024’te yolculuğa çıkacak. Eğer siz de adınızı eklemek istiyorsanız, 31 Aralık’a kadar NASA’nın web sitesine başvurmanız gerekiyor.

Programın açıklandığı 1 Haziran akşamından bu yazının yazıldığı ana kadar 10.000'in üzerinde kişi adını bu listeye ekledi. Bu başvuruların çoğu Amerika Birleşik Devletleri’nden geliyor olsa da, tüm kıtalardan katılım bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde çoğu isim California, Texas, Florida ve New York eyaletlerinden geliyor.

NASA'nın Washington'daki Bilim Görev Müdürlüğü'nün yönetici yardımcısı Nicola Fox "Message in a Bottle (Şişedeki Mesaj) programı ile insanlara Europa Clipper’ın yolculuğunun bir parçası olma fırsatını sunuyoruz ve bundan heyecan duyuyoruz” diyor ve devam ediyor: “Jüpiter’in donmuş ayının sırlarını çözmeye çalışan radyasyona dayanıklı uzay gemisinde isimlerimizin güneş sistemimizde seyahat edeceği düşüncesini çok seviyorum.

NASA, daha önce de Ay’a gönderilen Artemis I görevi ve Mars’a gönderdiği çeşitli görevlerde benzer programlar düzenledi. Herkes adını eklemekte özgür olsa da NASA, bu program ile öncelikli olarak bilime ilgileri biraz daha artacağını umduğu çocukların ilgisini çekmeyi istiyor.

Sonraki Haber

Forum