PS5 Pro'nun özelliklerinin sızdırılması Sony'yi kızdırdı, şirket içinde soruşturma başladı

Moore's Law is Dead isimli YouTuber'ın PS5 Pro'nun özelliklerini gösteren bazı belgeleri yayınlaması üzerine Sony, özellikleri kimin paylaştığına dair soruşturma başlattı.

PlayStation 5 Pro haberleri şimdiye kadar sadece söylentilerden ibaretti. Ancak PS5 Pro'nun teknik özelliklerine ilişkin son sızıntının gerçek olduğu ve Sony'nin bu sürprizi kimin bozduğunu bulmak için harekete geçtiği bildiriliyor.

YouTuber Moore's Law is Dead, Perşembe günü PS5 Pro'nun özelliklerine ilişkin resmi belgelere ait olduğu düşünülen bir video yayınladı. Insider Gaming'den Tom Henderson ayrıntıları doğruladı ve Pazartesi günü attığı tweet ile PS5 Pro özelliklerini kimin paylaştığına dair bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Buna göre, belgeler üçüncü taraf ortaklara verilmiş gibi görünüyor ve bu da bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürüleceği söylentisiyle uyumlu.

PS5 Pro için söylenen özellikler, yenilenen cihazın sağlam bir güç artışı yaşayacağını gösteriyor. Sızdırılan teknik özelliklere göre, 4,4 GHz'e kadar saat hızına sahip hızlandırılmış bir AMD Zen2 CPU ve daha hızlı RAM, render işlemlerinde yüzde 45'lik bir iyileşme sağlayacak. Söylentilere göre ayrıca 4 kata kadar Ray-tracing iyileştirmesi ve 8K desteği de söz konusu.

Tabii ki tüm bu özellikler resmi olarak doğrulanmadı. Ancak Bloomberg'in Şubat ayında yayınladığı bir rapora göre şirket, PS5'in yaşam döngüsünün son aşamasına girdiğini zaten kabul ediyor.

Sonraki Haber

Forum