Samsung, beklenen akıllı yüzüğü Galaxy Ring'i ilk kez gösterdi

Samsung, Unpacked etkinliğinde bir sürprize imzasını atarak, uzun süredir ortalıkta söylentileri dolaşan akıllı yüzüğü Galaxy Ring'i ilk kez gösterdi. Ama sadece göstermekle yetindi...

Samsung'un Galaxy S4, Galaxy S24 Plus ve Galaxy S24 Ultra'yı tanıttığı Unpacked etkinliğinin sonlarına doğru, şirket sağlık odaklı yazılımı Samsung Health hakkında bazı yeni bilgiler paylaştı. Galaxy Watch 6'nın uyku takibi özelliklerini ve ilaç yönetimi gibi yazılım araçlarını anlattıktan ve sağlık yazılımında yakında yayınlanacak bir güncellemeden bahsettikten sonra Samsung, yakında çıkacağı konuşulan sağlık odaklı bir cihaz olan Galaxy Ring'i ilk kez bir görselle gösterdi.

Ancak şu anlık bildiğimiz tek şey, cihazın bir yüzüğe benzemesi ve iç kısmında bir dizi sensör barındırması. Ne zaman çıkacağı, ne işe yarayacağı ya da ne kadara mal olacağı hakkında hiçbir fikrimiz yok. Hatta gerçekten piyasaya sürülüp sürülmeyeceği bile belirsiz. Elimizdeki tek şey, sahnede gösterilen bir görselden ibaret. 

Diğer taraftan, Samsung sağlık odaklı bir yüzüğü ilk deneyen şirket değil. Ancak muhtemelen bunu şimdiye kadar yapan en büyük şirket olacak. Oura adlı şirket, 2022 yılında üçüncü nesil Ring'i piyasaya sürmekle beraber uzun süredir bu işi yapıyor. Oura'nın yüzüğü uykunuzu takip edebiliyor, egzersiz sırasında kalp atış hızınızı ölçebiliyor ve belirli hedeflere ulaştığınızdan emin olmak için günlük aktivitenizi izleyebiliyor. Çoğu giyilebilir cihaz bu tür şeyleri zaten yapıyor, ancak kesinlikle bu kadar küçük bir form faktöründe değil.

Samsung'un Galaxy Ring'inin de aynı şeyleri yapacağını ve şirketin yeni duyurduğu canlılık puanı gibi Samsung Health'e gelen yeni ölçümlerle birlikte çalışacağını varsaymak yanlış olmaz.

Sonraki Haber

Forum