Samsung Galaxy S24 Ultra tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı! İşte Samsung Galaxy S24 ön inceleme!

Samsung, akıllı telefonlarda yapay zeka döneminin başladığına işaret ettiği Galaxy S24 serini tanıttı. Peki, yeni seri neler getiriyor ve serinin tepe modeli olan Galaxy S24 Ultra ne gibi özellikler sunuyor ve fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylarıyla Galaxy S24 Ultra hakkında her şey!

Samsung Galaxy S24 Ultra tanıtıldı! İşte Samsung Galaxy S24 ön inceleme!

Samsung, akıllı telefonlarda yapay zeka döneminin başladığına işaret ettiği yeni Galaxy S24 ailesini bugün düzenlediği bir etkinlikle tanıttı. Seride 3 yeni akıllı telefon bulunuyor: Galaxy S24, Galaxy SS24+ ve Galaxy S24 Ultra. Samsung’un akıllı telefonları elbette yeni özelliklerle donalı, ancak tanıtımda daha çok dikkati çeken ise, Güney Koreli şirketin AI, yani yapay zeka üzerinde daha çok durması oldu. Yapay zeka çağına girerken akıllı telefon kamera savaşlarının sona erdğini söyleyen Samsung, Galaxy S24’ün ilk yapay zeka telefonu olduğunu iddia ediyor. Peki, Galaxy S24 Ultra ne gibi özellikler sunuyor ve fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylarıyla Samsung Galaxy S24 Ultra hakkında her şey ve Samsung Galaxy S24 Ultra ön incelemesi.

Samsung Galaxy S24 Ultra Tasarımı Nasıl?

Galaxy S24 Ultra’da tasarım bakımından baktığımızda çok bir değişiklik yok gibi görünüyor. Gerek ön gerek arka yüzeyler ve kamera modüllerinin yerleşimi genel olarak aynı şekilde karşımıza çıkarken, yeni modelde Titanyum çerçeveye geçiş yapılmış. 4 farklı renk seçeğiyle gelecek olan Galaxy S24 Ultra, Titanyum Siyah , Titanyum Gri , Titanyum Mor ve Titanyum Sarı gibi renk seçeneklerine sahip. Ayrıca ülkemizde Titanyum Mavi, Titanyum Yeşil ve Titanyum Turuncu renkleriyle de bulunabiliyor. Bu renk seçeneklerine baktığımızda, Samsung’un Apple’ın geçen sonbaharda tanıttığı iPhone 15 Pro’nun izinde gittiğini söylemesi çok güç değil.

Galaxy S24 Ultra, 232 gram ağırlığında ve 8.6 mm olurken, boyut ve ağırlık bakımından Galaxy S23 Ultra’dan çok mesafe kat edilemediği de görünüyor. Ancak koruma olarak bir değişikliğe gidilmiş ve yeni telefonda arka yüzeyde ise Gorilla Glass Victus 2 yerine Gorilla Glass Armor kullanılmış durumda.

S24 Ultra, elbette yine IP68 sertifikasına sahip olarak geliyor. Yani telefon 1.5 metre derinlikteki suya karşı 30 dakika süre ile korumalı yapıda. Elbette bunun tatlı su olduğunun da altını çizelim.

S24 Ultra'da, ekranın çevresindeki bazı hafif yuvarlamalar dışında, ekran neredeyse tamamen keskin bir dikdörtgen şeklinde görünüyor. Bu kıvrımlı kenarlı ekranlardan hoşlanmayanlar için iyi haber.

Samsung Galaxy S24 Ultra Ekran Özellikleri Neler?

Galaxy S24 Ultra’nın ekranı Dynamic LTPO AMOLED 2X panelden oluşuyor. 120Hz tazeleme hızına sahip ve HDR10+ desteği içeren ekranın parkaklığı 2600 nite ulaşabiliyor. Özellikle ekran parlaklığı selef modele kıyasla yüksek olsa da, yine de yeni Galaxy S24 Ultra, vivo’nun kısa bir süre önce incelediğimiz vivo X100 Pro akıllı telefonunun 3000 nit ekran parlaklığına erişemiyor. Galaxy S24 Ultra’nın ekran boyutunda ve çözünürlüğünde bir değişiklik yapılmamış. 6.8 inçlik ekran, 1440x3088 piksel çözünürlük sunuyor. Telefonun ekran - gövde oranı da yaklaşık yüzde 89.1 civarında.

Samsung Galaxy S24 Ultra Teknik Özellikleri Neler?

İşlemci tarafına geldiğimizde, elbette burada bir değişiklik var. Qualcomm’un en yeni işlemcisi olan Snapdragon 8 Gen 3’ün kullanıldığı telefonda, 12 GB RAM ve 1 TB’a kadar depolama alanı sunuluyor. Depolama alanı standardı olarak UFS 4.0’ın kullanıldığı telefonda, GPU olarak 1GHz frekansında çalışabilen Adreno 750 kullanılıyor. Bu arada telefonda microSD kart desteği yer almıyor.

Snapdragon 8 Gen 3, 4 nm fabrikasyon sürecine sahip bir işlemci ve selef modele göre performans artışı sağslıyor. 3.3 GHz frekanslı Cortex X4 prime çekirdeğinden güç sağlayan işlemci, 5 adet 3.2 GHz frekanslı Cortex A720 ve 2 adet 2.3 GHz frekanslı Cortex A520 çekirdeklerini içeriyor.

Samsung Galaxy S24 Ultra Kamera Yenilikleri Neler?

Kameralara geldiğimizde, kamera kurulumunun da büyük ölçüde değişmediğini söylemek lazım. Telefonda hala 200 MP ana sensör ve 12 MP ultra geniş açılı kamera yer alıyor. Ancak S24’ün periskop telefoto kamerası artık 10x lens yerine 5x optik yakınlaştırmalı 50 MP sensöre dayanıyor ve telefon kamera sistemindeki en önemli değişikliği bununla sağlıyor. Telefon bununla toplamda 100x’e kadar yakınlaştırma sağlıyor.

Kameralara ilişkin gelen bir diğer güncelleme ise, 4K video kayıt yeteneğine 120fps çekim özelliğinin eklenmesi oluyor.

Samsung Galaxy S24 Ultra Yapay Zeka Özelliği

Peki, Samsung’un bahsettiği yapay zeka desteği nerede başlıyor? Galaxy S24 Ultra’nın yakınlaştırma özelliği yapay zekanın sadece küçük bir uygulaması. S24 ailesi, makine öğrenimi tabanlı özelliklerden oluşan bir pakete sahip. Kullanıcıların fotoğrafları düzenlemesine ve yeni ağır çekim görüntüler oluşturmasına yönelik olarak yapay zekayı kullanan Samsung, kullanıcılara Galaxy S24 Ultra’nın S Pen’inin kullanarak bir nesnenin etrafına kement çizdiklerinde ve ardından dokunup basılı tutarak hareket ettirme özgürlüğü veriyor. Bunun ardından oluşturma düğmesine basarak, telefonun eksik öğeleri doldurmak için yapay zekayı kullanmasını sağlayabiliyorsunuz. Yani kullanıcılar Galaxy S24 Ultra’da fotoğraflardaki nesneleri hareket ettirebiliyor, silebiliyor, yeniden boyutlandırabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyorlar.

Bunların yanı sıra Samsung’un fotoğraf uygulaması gölgeler ve yansımaları da algılayabiliyor ve çekim aşamasında dilerseniz bunları fotoğrafa eklemeyebiliyorsunuz. Bu gerçekten güzel ve kullanışlı bir özellik olabilir.

Galaxy S24 canlı çeviri özelliğiyle de yapay zekayı telefona daha fazla dahil ediyor. Galaxy S24’ün yeni canlı çeviri özelliği, hem telefonda hem de gelişmiş düzeltme, özetleme ve ton düzeltme yetenekleriyle öne çıkıyor. Aramalar sırasında da çeviriyi etkinleştirebiliyorsunuz. Bir tuşa basarak açtığınız çeviri özelliği konuşmanızı tanıyor ve otomatik olarak diğer kişinin konuştuğu dile dönüştürüyor. Yani telefon görüşmelerinde anlık çeviri özelliğini kullanabiliyorsunuz. Elbette S24, bu çevirme işlemi için biraz ek zamana ihtiyaç duruyor. Yine de kullanışlı bir özellik olduğu kesin.

Son olarak, Samsung, güncellemeler konusunda da önemli bir gelişmeyi duyurdu ve Google'ın Pixel 8 ile yaptığı gibi tam 7 yıl boyunca düzenli işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri sağlayacağını açıkladı.

Peki, Galaxy S4 Ultra’nın fiyatları ne kadar? Açıkçası 1”birazcık” pahalı...

Samsung Galaxy S24 Fiyatı Ne Kadar?

Samsung Galaxy S24 2 farklı varyantıyla şu an Türkiye’de ön siparişe açık durumda. Galaxy S24 Ultra 512 GB modeli 73 bin 999 TL fiyatla alınabiliyorken, 1 TB’lık Galaxy S24 Ultra fiyatı tam 80 bin 999 TL. Telefonun ayrıca 256 GB’lık sürününün daha sonra satışa sunulacağı belirtilirken, 256 GB’lık Galaxy S24 Ultra’nın fiyatının da 69 bin 999 TL olduğunu belirtelim.