Samsung Galaxy S24 Ultra'nın ilk sorunu ekranda çıktı

Samsung Galaxy S24 Ultra kullanıcıları, akıllı telefonlarının ekranının Galaxy S23 Ultra'ya kıyasla daha soluk renkler ürettiği konusunda şikayet etmeye başladı.

Galaxy S24 Ultra henüz oldukça yeni ve çoğu kullanıcı tarafından da oldukça beğenildi. Akıllı telefon, son derece parlak bir ekrana, sağlam bir çerçeveye, güçlü bir performansa, geliştirilmiş kameralara ve uzun pil ömrüne sahip. Ancak son şikayetlere bakılırsa, telefonun her şeyi mükemmel değil. Zira Galaxy S24 Ultra'nın 6,8 inç Dinamik AMOLED ekranında renklerle ilgili sorunlar var gibi görünüyor. 

Bazı Galaxy S24 Ultra kullanıcıları, akıllı telefonlarının ekranının Galaxy S23 Ultra'ya kıyasla daha soluk renkler ürettiğini belirtiyor. Bu sorun yalnızca telefonun ekranla ilgili ayarlarında 'Canlı' renk profili kullanıldığında ortaya çıkıyor. Ayrıca aynı sorun Galaxy S24 ve Galaxy S24+'ı da etkiliyor gibi görünüyor.

Yukarıdaki resimde görebileceğiniz gibi, Canlı renk profilini seçmek Galaxy S21 Ultra'daki renklerin doygunluğunu artırıyor. Ancak, Galaxy S24 Ultra'da aynı ekran profilinin seçilmesi renk yoğunluğunu neredeyse hiç değiştirmiyor. Bazı kullanıcılar, Vivid (Canlı) renk profilinin geçişinin çalışmıyor olabileceğini ve bu seçeneği seçmenin istendiği gibi çalışmadığını söylüyor.

Güney Koreli teknoloji devinin önümüzdeki günlerde bazı muhtemel sorunlarla birlikte bu sorunu da çözecek bir yazılım güncellemesi yayınlaması bekleniyor. Ancak, Samsung henüz bu soruna yanıt vermediği için bunun bir donanım mı yoksa yazılım sorunu mu olduğu net değil.

Sonraki Haber

Forum