Samsung, NFT'leri televizyonlarına getirmek istiyor

Samsung ve Winklevoss ikizleri, televizyon dünyasına NFT’leri getirmeyi hedefliyor. Ancak uzmanlar, Samsung'un bu hamlesi konusunda bazı tereddütlere sahip.

Bir Winklevoss ikizleri şirketi olan Nifty Gateway, Samsung ile ortaklaşa çalışarak TV’lere NFT getirmeyi planladıklarını açıkladı. Bu çerçevede, belirli Samsung akıllı televizyonları Nifty Gateway’in NFT pazarına erişime sahip olacak. Bunların arasında QLED ve Neo QLED TV’ler, Micro LED TV’ler ve Frame TV yer alıyor. Frame TV özellikle duvarda bir tablo gibi durması nedeniyle, NFT’ler açısında kullanışlı bir mecra olarak öne çıkıyor.

Samsung’un televizyonları sadece NFT’leri ekranda göstermeyecek. Nifty Gateway pazar ulaşımları da olacağından dolayı, televizyonun uzaktan kumandası ile sanat eserleri satın almak mümkün olacak. Kullanıcılar ödemeleri kredi kartı veya kripto para ile yapabilecekler.

Katlanabilir telefonlarda olduğu gibi, Samsung, yeni trendleri takip etmekte ve bunlara uygun ürünler çıkartmakta oldukça başarılı bir şirket. Ancak uzmanlar, Nifty Gateway gibi henüz oturmamış ve arada sırada sorunlar çıkaran bir sistemle yola çıkmak için henüz erken olduğunu düşünüyor. Zira NFT endüstrisinde şu anda kurallar ve kaideler belirlenmiş değil.

Sonraki Haber

Forum