Samsung, sanal ortamları koklayabilen sıra dışı bir XR başlığı üzerinde çalışıyor

Samsung, yeni bir genişletilmiş gerçeklik başlığı üzerinde çalışıyor ve bu bir sürpriz değil. Sürpriz olansa, bu başlığın sanal ortamları koklama yeteneğine de sahip olacak olması.

Samsung'un, Google ve Qualcomm ile beraber yeni bir üst düzey genişletilmiş gerçeklik (XR) başlığı geliştirdiği artık bir sır değil. XR başlık prototipinin RGB takip kameraları ve derinlik sensörünü gösteren görüntüler Ağustos ayında internete sızdırılmıştı. Ve şimdi yeni bir söylenti, cihazın kullanıcıların sanal ortamları ve nesneleri koklamasına imkan tanıyacağını öne sürüyor.

Güvenilir bir sızıntı kaynağı olan X kullanıcısı @Tech_Reve’nin bir gönderisine göre, Samsung XR başlığı ultra yüksek 3.000 ppi piksel yoğunluğuna sahip olacak. Ayrıca, Apple’ın Vision Pro başlığı gibi el takibini desteklediği de söyleniyor. Sızıntı kaynağı, XR başlığının belirli bir kapasitede koku içereceğini iddia ediyor.

Cihazın gerçek ortamdaki kokuları tespit edip edemeyeceği veya yapay kokular üretmek için gelişmiş sentez teknolojisine sahip olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Eğer böyle bir sentez teknolojisine sahip olacaksa, hiçbir büyük tüketici elektroniği şirketi bir VR veya AR başlığa başarılı bir şekilde koku kopyalama özelliği eklemediği için önemli bir atılım olacaktır.

Başlığın, Samsung’un Exynos 2200 çipi ile çalışacağı yönündeki daha önceki söylentilerin aksine, Qualcomm XR işlemciyle çalışacağı söyleniyor. Ayrıca Google ile ortak geliştirilen bir işletim sistemini kullanıyor.

Yeni XR başlığının Samsung’un LSI Teknoloji Günü’nde tanıtılacağı da belirtildi. Bu etkinlik 5 Ekim’de San Jose'de gerçekleştirilecek ve şirket, bu etkinlikte yapay zeka, 5G ve makine görüşü gibi geleceğin teknolojilerini tartışacak.

Samsung ve Apple ile birlikte, Microsoft da AR pazarına en çok yatırım yapan şirketlerin başında yer alıyor. Şirket, 2021 yılında ürettiği başlıkların ABD ordusuna teslimi için 10 yıllık sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz günlerde Hololens tabanlı AR cihazının IVAS (Entegre Görsel Büyütme Sistemi) cihazları olarak adlandırılan ikinci aşamasının ABD Ordusu tarafından onaylandığını bildirildi.

Sonraki Haber

Forum