Geliştiriciler, daha şimdiden Apple Vision Pro'da Windows XP çalıştırmayı başardı

Windows XP, yayınlanmasının üzerinden yıllar geçmiş olsa da bir şekilde bizi şaşırtmaya devam ediyor. Geliştiriciler, daha şimdiden 3.499 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek olan Apple Vision Pro'da Windows XP çalıştırmayı başardılar.

Apple Vision Pro'da Windows XP çalıştırdılar

Apple, Haziran ayında 3.499 dolar fiyat etiketine sahip olacak Vision Pro adında yeni AR başlığını duyurdu. Karma gerçeklik başlığı henüz raflarda yer almasa da, Cupertinolu şirket yazılım geliştirme kitini yayınladı ve 3. tarafların uygulama ve hizmet oluşturmaya başlamasını sağladı.

iOS ve macOS için bir sistem öykünücüsü (emülatör) ve sanal makine barındırıcısı olan UTM de tam olarak bunu yaptı. 9to5Mac’in de bildirdiği üzere, klasik Windows XP sanal makinesini Apple’ın Vision Pro simülatörüne taşıyarak ilginç bir başarı elde ettiler.

UTM, X (eski Twitter) üzerinde paylaşılan bir videoda Windows XP’nin visionOS’ta başarılı bir şekilde çalışabildiğini gösteriyor. Ancak, kullanıcıların sanal makine ile etkileşim kurmasını sağlayacak girdi desteğinin henüz uygulanmamış olmasından dolayı sanal makineyi çalıştırdıktan sonra kontrol etmenin bir yolu bulunmuyor.

9to5Mac, UTM uygulamasının, piyasaya sürüldüğünde Vision Pro başlığınızda Windows XP’yi çalıştırmanıza izin vereceğini bildiriyor. Ancak haber kaynağı, Apple’ın iOS'ta sanal makine uygulamalarına izin vermemesinden dolayı UTM’yi App Store’da bulamayacağınızı belirtiyor.

Apple Vision Pro, fiziksel bir kadran kullanarak tam sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik modları arasında geçiş yapmanızı sağlayabiliyor. El kumandaları içermiyor olsa da, kullanıcılar jestleri ve sesli komutları kullanarak uygulamalarda gezinebiliyor

Cihaz, Apple’ın tek bir şarjla yaklaşık iki saat çalışacağını iddia ettiği bir pil paketine de sahip olacak. Ayrıca direkt olarak bir güç kaynağına bağlanması da mümkün. Vision Pro’nun içinde iki Apple silikon çipi bulunuyor. Bunların biri Mac’te de bulunan tanıdık M2 çipiyken, diğeri ise yeni bir R1 çipi.

Apple, WWDC 2023 sırasında yaptığı açıklamada Vision Pro'nun önümüzdeki yılın başlarında Apple’ın web sitesinde ve ABD’deki Apple Store’larda satışa sunulacağını duyurmuştu.