Beklenen PlayStation 5 Slim nihayet geliyor olabilir

Yakında piyasaya çıkacağı söylenen Sony PS5 Slim, yenilenen işlemcisi ile Microsoft’un Xbox Series X konsolunun tahtına rakip olmaya hazırlanıyor.

Sony, PlayStation 5 konsolunun Slim sürümü için hazırlanıyor gibi görünüyor. YouTuber Austin Evans, ilk olarak geçen yıl çok daha hafif bir Sony PS5'in üretime geçtiğini fark etmişti ve daha derin bir incelemede, soğutucunun önemli ölçüde küçültüldüğü ortaya çıkmıştı. Yeni, daha hafif soğutucunun üniteyi soğutmada önemli ölçüde daha iyi bir iş çıkardığı da ortaya çıkmıştı.

Sony, bu yılın başlarında modeli bir kez daha, daha hafif bir versiyonla yeniledi ve ağırlığını daha da azalttı. Ve şimdi, Leak tarafından yayınlanan yeni bir rapor, teknoloji devinin iddiaya göre başka bir sürüm geliştirdiğini gösteriyor. Rapor, bunun bir PS5 Slim olduğunu öne sürüyor. Ancak, iddialara göre model adında Slim kullanılmayacak.

PlayStation 5 için yenilenmiş işlemci iddiası

Rapor, daha hafif bir konsolun yanı sıra, PS5'e güç veren çipin de küçüleceğini ve bunun büyük bir yükseltme olacağını öne sürüyor. Konsol şu anda orijinal 7nm RDNA 2 APU'nun 6nm versiyonunu kullanıyor. Bir sonraki yenilemede bu boyutun 5nm veya hatta 4nm’ye ineceği söyleniyor. İddialara göre PS5 Slim 2023’ün üçüncü çeyreğinde gelecek.

Daha küçük bir işlemci aynı zamanda daha düşük bir güç tüketimi anlamına geliyor ve bu da potansiyel olarak daha fazla soğutma bloğunun kesilmesi anlamına gelebilir. Dolayısıyla genel olarak çok hafif bir cihazla karşılaşabiliriz. Bu hamle, Microsoft'un Xbox Series X konsollarına daha ciddi bir rakip çıkması ile de sonuçlanabilir. Zira performans anlamında Xbox Series X, mevcut PlayStation 5'e göre daha önde görünüyor.

Sonraki Haber

Forum