Yeni bir SSD almak isteyenlere iyi haber: Fiyatlar daha da düşecek

SSD fiyatlarının önümüzdeki aylarda daha da düşeceği tahmin ediliyor. Ama sonrası için senaryo o kadar da parlak olmayabilir.

Katı hal sürücüleri (SSD’ler) 2023 boyunca daha da ucuzlayacak. Bu, geleneksel sabit disk sürücülerini (HDD’ler) yok olmaya daha da yaklaştırabilir.

Pazar araştırma şirketi Trendforce’un yeni bir raporu, kurumsal özellikli SSD’lerin 2023’ün ikinci çeyreğinde yüzde 13 ila 18 arasında bir düşüş yaşamasının ardından, ucuz ürün arayanların üçüncü çeyrekte fiyatın yüzde 5 ila 10 daha düşmesini bekleyebileceğini söylüyor.

Her zaman olduğu gibi, bu tür fiyat düşüşleri bir üreticinin hayırseverliğinden kaynaklanmıyor. Aslında birçok SSD üreticisi, bir ana bileşen olan NAND flaş çiplerinin üretimini keskin bir şekilde azaltarak aktif bir şekilde fiyatları yeniden yükseltmeye çalışıyor.

NAND flaş çipleri, üreticilerin ve tüketicilerin benzer şekilde depolama kapasitesini en üst düzeye çıkarırken bir cihazın maliyetini ve boyutunu düşük tutmak istemesi nedeniyle giderek yaygınlaşan katı hal teknolojisini kullanan aygıtlarda verilerin depolandığı kısım. Bu çipler şu anda bol miktarda bulunuyor ve bu nedenle Trendforce, fiyatların düşmesinin normal olduğunu söylüyor. Ama şirkete göre üreticiler, yapay bir kıtlık yaratmak için üretimi azaltmaya çalışıyor.

Kısacası, eğer SSD yükseltmesi yapmayı düşünüyorsanız, önümüzdeki birkaç ay bunun için en doğru zaman olabilir. Zira sonrasında neler yaşanabileceği biraz karanlık görünüyor.

Sonraki Haber

Forum