Tesla'nın Autopilot'u yine kaza yaptı!

Tesla'nın otomatik sürüş özelliği, bir kazaya daha "sebep oldu"! İşte yaşananlar, kaza görüntüleri ve Tesla'nın açıklaması...

Tesla'nın Autopilot işlevi yine bir otomobil kazasının merkezinde. Bu seferki kaza Çin'in başkenti Pekin'de, bir otoyolda yaşandı.

Reuters'ın raporuna göre Tesla sahibi Luo Zhen, "seyir" halindeyken otoyolun kenarına park etmiş bir araca çarptı. Luo ve Tesla, kaza sırasında Autopilot'un aktif olduğunu doğrularken yukarıda izleyebileceğiniz görüntüler, otomobilin park eden araca tepki vermediğini gösteriyor. Sonuç olarak Tesla, park eden araca yandan sürtünüyor.

Bir Tesla yetkilisi, buradaki sorunun Luo'nun elinin direksiyonda olmaması olduğunu söyledi. Tesla, Autopilot'u kullanırken direksiyonu bırakmamayı şart koştuğunu daha önce de söylemişti. Luo, direksiyonu tutmadığını ve kaza sırasında telefonuna baktığını kabul etti, ancak otomobilin "kendi kendini süren" şeklinde tanıtıldığını söyledi.

Tesla ise işlevin tamamen otomatik sürüş sunmadığını, yalnızca "sürüş yardımı" sunduğunu tekrarladı. Autopilot işlevi geçen ay ilk kez ölümlü bir kazaya karışmıştı.  Tesla, olumsuz gelişmelere rağmen Autopilot işlevini geliştirmekten geri adım atmıyor.

Sonraki Haber

Forum