Volkswagen'den Radikal Kararlar!

Volkswagen'in geçtiğimiz yıl yaşadığı "Dieselgate" skandalının etkileri, şimdi de motor sporlarına sıçradı!

Geçtiğimiz hafta Audi'nin resmi bir şekilde World Endurance Championship (WEC) grubundan ayrılarak tamamen elektrikli Formula E'yi desteklediği duyurulmuştu. Ancak görünene göre bu yıl, Volkswagen Group tarafından bırakılan tek motor sporu grubu bu olmayacak.

Autocar'ın Salı günü Wolfsburg, Almanya'daki toplantıda yer alan kaynaklardan alıntı yaparak belirttiğine göre Volkswagen, World Rally Championship (WRC) içerisinden de ayrılacak. Söylenene göre Volkswagen sahip olduğu 200 motor sporları çalışanının tamamını firma içerisinde tutma sözü vermiş durumda. Ayrıca firma 2017 için Polo WRC aracının yeni bir sürümü üzerinde çalışmaktaydı ancak görünene göre bu çalışma da ortadan kalkmış durumda.

Volkswagen'in WRC serisi oldukça iyi ilerlemekteydi ve bu yüzden de bu duyuru sürpriz olarak değerlendirilebilir. Firma, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yılı üretici ve sürücü şampiyonalarını kazanmıştı ve günümüze kadar 41 galibiyeti bulunmaktaydı.

Bu ayrılığın iddia edilen sebebi ise oldukça basit: Dieselgate. Audi'nin WEC'ten Formula E'ye geçişi finansal sıkıntıların başlamasının ardından gerçekleşti ve Volkswagen, sadece ABD'deki dizel davalarının sonucu olarak 15 milyar dolardan fazla ödeme yapacak...

Sonraki Haber

Forum