Volvo, beklenen elektrikli SUV'u EX90 ile yine bir ilke imza atacak

Bugüne dek otomobil dünyasına sunduğu güvenlik önlemleri ile adından sıklıkla bahsettiren Volvo, beklenen elektrikli SUV modeli EX90 ile yine bir ilke imza atacak.

Volvo, 1959'daki ilk üç noktalı emniyet kemeri de dahil olmak üzere, yıllar boyunca araçlarında bir dizi önemli güvenlik özelliğini tanıttı. Ve şimdi şirket, otomobiller için dünyanın ilk iç radar sistemi dediği sistemle biraz daha teknik bir özellik geliştirdi.

Yaklaşan üst seviye EX90 elektrikli SUV ile piyasaya sürülecek olan Volvo'nun yeni radar sistemi, içeride herhangi biri varken aracın kilitlenmesini önlemek için aracın hem kabinini hem de bagajını izlemek üzere tasarlandı. Bu sistem ile sıcak bir günde evcil hayvanların veya çocukların istemeden bir otomobilin içinde sıkışıp kalabileceği durumlara karşı koruma sağlamak ve kilitliyken içeride hala yolcular olduğunu fark edilirse hatırlatmalar yapılması amaçlanıyor. Ek olarak, otomobilin klima kontrolü de bir yolcu algılandığında açık kalacak şekilde ayarlanabiliyor ve bu da sıcak çarpması riskini azaltıyor.

Sıcak bir günde bir evcil hayvanı veya çocuğu otomobilde bırakma düşüncesi çoğu insan için hayal edilemez olsa da, sıklıkla başa gelebiliyor. Basın açıklamasında Volvo, 1998'den bu yana hipertermi nedeniyle 900'den fazla çocuğun trajik bir şekilde öldüğü ABD istatistiklerine atıfta bulundu.

Volvo'nun yaralanmaları önleme konusunda kıdemli teknik uzmanı Lotta Jakobsson, “Kimse dikkatinin dağılmasını veya yorulmayı seçmez, ancak bunun olabileceğini biliyoruz. Hepimiz insanız ve dikkatimizin dağılması hayatın bir gerçeği. En son teknolojinin yardımıyla, en iyi durumda olmadığınız zamanlarda sizi destekleyeceğiz ve aile üyelerinizi veya evcil hayvanlarınızı kazara geride bırakmaktan kaçınmanıza yardımcı olacağız."

Volvo, EX90'ın içini mümkün olduğu kadar fazla kapsamak için otomobilin üst konsoluna, tavandaki okuma lambalarına ve bagaja yerleştirilmiş birden fazla "milimetrenin altındaki" hareketleri algılayabilen radar kullanacağını söylüyor. Ne yazık ki, yeni EX90 9 Kasım'da resmi olarak tanıtılana kadar Volvo'nun yeni iç radar sisteminin gerçekte nasıl çalıştığı hakkında daha ayrıntılı bir fikir edinemeyeceğiz. Ancak yeni özelliğin şirketin gelecek EV'sinde (yönetmeliklerin izin verdiği yerlerde) standart olarak geleceği göz önüne alınırsa, benzer sistemlerin gelecekte daha fazla otomobil ve markada temel ekipman haline geleceği tahmin edilebilir.

Sonraki Haber

Forum