WhatsApp'tan yeni "grup aramaları" özelliği: Arama Bağlantıları ile her şey daha kolay olacak

WhatsApp, hizmete sunduğu yeni grup araması özelliği "Arama Bağlantıları" ile kullanıcıların işini çok daha kolay bir hale getiriyor.

WhatsApp, kullanıcıların bir grup aramasına yeni üyeler eklemek için aramayı yeniden başlatmak zorunda kalmadan sohbete katılmalarını sağlayan bir grup arama özelliğine zaten sahip. Ancak şimdi, WhatsApp'a paylaşılabilir bir çağrı bağlantısı özelliğinin geleceği de duyuruldu.

Bu bağlantı, belirli bir grup sohbetinde olup olmadıklarına bakılmaksızın, kullanıcıları bir grup çağrısına davet etmek için farklı kullanıcılara gönderilebiliyor. Bu sayede arkadaşlarınız ve aileniz sadece bağlantıya dokunarak görüntülü veya sesli aramaya katılabilecek. Zuckerberg'in söylediğine göre Meta, platformda 32 üyeye kadar şifreli görüntülü arama yeteneğini de test ediyor.

Özelliğe erişmek için kullanıcıların WhatsApp'ın en son sürümünü çalıştırması gerekiyor. Uygulamayı açtıktan sonra, kullanıcıların Çağrılar sekmesine tıklaması ve Çağrı Bağlantıları seçeneğinden bir çağrı bağlantısı oluşturması, bir video veya sesli arama için yeni bir bağlantı oluşturmaları için yeterli olacaktır.

Zuckerberg tarafından yapılan açıklamaya rağmen, WhatsApp hesabı olmayan kullanıcıların aramaya katılıp katılamayacağı konusunda şüpheler var. Ayrıca, Zoom veya FaceTime aramalarının aksine kullanıcılar şu anda WhatsApp aramalarını önceden planlayamıyor.

WhatsApp, geçtiğimiz günlerde yöneticilerin diğer grup üyelerinden gelen mesajları silmesine izin verme, silinen mesajları geri alma ve daha fazlasını içeren grup sohbetlerindeki güncellemeleri test ediyordu. Ayrıca Hindistan'daki kullanıcılar için uçtan uca bir alışveriş deneyimi de duyurdu.

Sonraki Haber

Forum