Intel'in sızan dahili belgelerinden Windows 12 çıktı

Intel’den gelen bir sızıntı, Windows 12’nin 2024’ün ikinci yarısında çıkabileceğine işaret ediyor.

Windows 11'i ve en son özellik güncellemelerini bir kenara bırakın... Donanım sızıntıları ile bilinen @leaf_hobby'nin yakın zamanda silinen bir gönderisi, Intel'in Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olacağı konuşulan Windows 12'den zaten haberdar olduğunu ortaya çıkardı. Intel'in dahili belgelerinde yaklaşan Meteor Lake platformunda Windows 12 desteğinden bahsediliyor.

Microsoft ve Intel gönderi hakkında yorum yapmayı reddetti. Ancak bu, yeni nesil Windows ile ilgili söylentileri ilk kez görmüyoruz. 2022 yazında, Microsoft'un planlarını değiştirdiği ve sürekli bir sürüm sunmak yerine her üç yılda bir yeni Windows yayınlamaya geri döndüğü hakkında yeni bir rapor ortaya çıkmıştı. Microsoft henüz Windows 12'yi onaylamamış olsa da, şirketin Windows 11'in halefi için nereyi hedeflemek istediği şimdiden belli gibi görünüyor.

Microsoft halihazırda yapay zekayı Windows 11'e entegre etmeyi deniyor. Her ne kadar ilk deneme son derece yetersiz olsa da, Microsoft'un tüketici pazarlama müdürü, Microsoft’un işletim sistemini yapay zeka ile güçlendirmek için farklı fikirler araştırdığını söylemiş ve “Windows'un gelecekteki sürümlerini geliştirmeye başladığımızda, yapay zekânın deneyimde doğal bir rol oynaması gereken diğer yerler hakkında düşüneceğiz” demişti. 

Windows 12'ye yapay zeka tabanlı özellikler eklemek, Microsoft'un Intel, AMD ve Qualcomm ile ilişkilerini sıkılaştırması gerektiği anlamına geliyor. Bu nedenle, belgelerde bahsedilen bir sonraki işletim sistemini görmek şaşırtıcı değil. Yapay zeka destekli yetenekler genellikle donanımla daha derin entegrasyon gerektiriyor ve PC işlemci üreticilerinin üçlüsü zaten bu yönde ilerliyor. Örneğin, AMD'nin yeni Ryzen 7000 mobil çipleri, Microsoft'un Windows Studio Efektleri için gürültü bastırma, göz teması, arka plan bulanıklığı ve daha fazlasını içeren özel bir yapay zeka motoruna sahip.

Sonraki Haber

Forum