Yeni iPad'lerde bir garip detay: iPad Air, artık iPad Pro'dan daha ağır

Apple yeni iPad cihazlarını tanıttı ve şaşırtıcı olan şu ki, aslında hafif ve kolay taşınabilir olması için tasarlanmış iPad Air'ler, artık iPad Pro'lardan daha ağır.

Apple, "Air" ekini, ürünün "tüy" kadar hafif ve ince olduğunu sembolize etmek için kullanıyor. Kullanıcılar da bu ürünleri cihazları yanlarında kolayca taşımak, günlük hayat içinde ellerini yormadan video seyretmek, mail okumak, ufak tefek ofis işlerini yapmak için kullanıyorlar. Dolayısıyla iPad Air ya da MacBook Air gibi "Air" cihazlarının hafif olması gerekiyor. 

Ancak yeni tanıtılan iPad serilerinde işler ilginçleşiyor. Apple'ın yeni nesil iPad Air modelleri, çok daha "ağır abi" olması beklenen iPad Pro'lardan daha ağır.

Ürün özellikleri incelendiğinde, eğer Apple tabloları sunuma yetiştirmek için aceleyle hazırlarken bir hata yapmadıysa, 11 inç ve 13 inç iPad Air'lerin, iPad Pro'lardan ağır olduğunu görüyoruz. Üstelik sadece ağırlık değil, cihazların kalınlığı da bu denkleme uyuyor. Yeni iPad Air'ler, iPad Pro'lardan daha kalın.

Apple bu yeni değişimle beraber, iPad Air'leri artık giriş seviyesi değil, orta seviye iPad olarak konumlandıracak gibi görünüyor. Ancak Macbook Air'ler hala giriş seviyesi cihazlar olarak kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla Apple hayranları için artık "Air" eki bir karışıklığa yol açabilir.

Sonraki Haber

Forum