Yeni iPad Pro, Yeni iPad Air, Yeni Magic Keyboard ve Yeni Apple Pencil Pro tanıtıldı

Yeni iPad Pro, Yeni iPad Air, Yeni Magic Keyboard ve Yeni Apple Pencil Pro tanıtıldı. Özellikleri ve fiyatları haberimizde...

Yeni iPad Pro, Yeni iPad Air, Yeni Magic Keyboard ve Yeni Apple Pencil Pro tanıtıldı

Apple, bugün düzenlediği Let Loose etkinliğinde 2018’deki tasarım yenilemesinden bu yana en büyük güncellemeyi içeren yeni iPad Pro’yu ve fazlasını duyurdu.

M4 çipli Yeni iPad Pro

Yeni iPad Pro, M4 çipinin yanı sıra, hem 11 inç hem de 13 inç modellerde OLED ekrana sahip olacak. Bu değişiklik, daha önce LCD ve miniLED ekranlar arasında bölünmüş olan serinin tek bir ekran çatısında birleşmesine yardımcı oluyor. Daha küçük olan iPad Pro yalnızca 5,3 mm kalınlığındayken, daha büyük olan model ise 5,1 mm ile daha ince. Yeni seçenekler “gümüş” ve “uzay siyahı” renkleriyle sunuluyor.

Apple bu OLED ekranı Ultra Retina XDR olarak adlandırıyor. Yeni ekran, iPad Pro kullanıcılarının “mükemmel siyaha”, “sonsuz kontrasta” sahip olmalarının yanı sıra, daha düşük ağırlığa ve daha ince bir cihaza ve sınıfının en iyisi performansa ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca HDR, renk, parlaklık ve güç tüketimi açısından da miniLED ile yakın bir performansa sahip. Bunların yanı sıra Apple, yeni Ultra Retina XDR iPad Pro için nano dokulu cam seçeneğini de sunuyor.

iPad Pro’nun ön kamerasındaki büyük değişiklik ise artık yatay olarak yerleştirilmiş olması. Bu yeni yerleşim, yeni Magic Keyboard ile daha kolay çalışmanıza yardımcı olacak. Yeni 12 MP kamera Smart HDR 4 kullanıyor ve Uyarlanabilir True Tone flaşa sahip.

Yeni iPad Pro’nin iç donanımının temelinde ikinci nesil 3nm teknolojisine sahip M4 çipi yer alıyor. Bu çip, yeni nesil ML oluşturuculara sahip 4 performans çekirdeği ve 6 verimlilik çekirdeğinden oluşan güçlü yeni bir CPU’ya sahip. M2 ile karşılaştırıldığında %50’ye kadar daha hızlı bir CPU içeriyor. 10 çekirdekli GPU ile M2 iPad Pro’dan 4 kat daha hızlı performansla Dinamik Önbellekleme ve donanım ışın izleme sunuyor. M4, M2 ile aynı performansı yalnızca yarı güçle sunabiliyor. Neural Engine tarafında ise Apple’ın ilk Neural Engine’inden 60 kat daha hızlı olduğu görülüyor. Termal performans konusunda ise, Apple’ın söylediğine göre %20’lik bir artış görülüyor.

Yeni iPad Pro, 256 GB ile iki kat daha fazla depolama alanına sahip. 512GB, 1TB ve 2TB seçenekleri bulunuyor.

M2 çipli Yeni iPad Air

Benzer bir şekilde, 2022 yılından beri serideki ilk güncellemeyi temsil eden ve uzun bir süredir beklenen M2 iPad Air de aynı etkinlikte duyuruldu. Apple, bu yeni modelde iPad’i daha iyi bir çip ve yeni bir 13 inç seçeneğiyle geliştiriyor. Bu yeni seçenekle beraber şirket, ilk defa Pro olarak adlandırılmayan bir büyük iPad sunuyor.

M2 çip, hem performans hem de verimlilik çekirdeklerindeki gelişmelerle M1’den yüzde 15’e kadar daha hızlı olan 8 çekirdekli bir CPU’ya ve yüksek performans isteyen kullanıcılar için yüzde 35’e kadar daha hızlı grafik performansı sunan 10 çekirdekli bir GPU’ya sahip. CPU ve GPU’nun yanında 16 çekirdekli Neural Engine, M1’a göre yüzde 40’lık bir artışla saniyede 15,8 trilyon işlem gerçekleştirebiliyor. Bu sayede iPad Air, makine öğrenimi görevlerini yerine getirirken daha da güçlü bir konumda yer alabiliyor.

Yeni iPad Air’in renk seçeneklerine baktığımızda “Mavi”, “Mor”, “Yıldız ışığı”, “Uzay Grisi” seçeneklerinin sunulduğu görülüyor. Depolama alanı seçeneklerinde ise 128GB, 256GB, 512GB ve 1TB seçenekleri yer alıyor.

Daha önceki sızıntıların ardından beklendiği gibi, cihazın kamerası yer değiştirerek ortaya doğru çekilmiş durumda ve bu da yeni M2 iPad Air’i yatay olarak kullanırken merkezde kalmanıza yardımcı oluyor.

Yeni Magic Keyboard ve Yeni Apple Pencil Pro

Apple, yeni iPad’lerle beraber, işlev tuşlarına sahip, Retro aydınlatmalı yeni Magic Keyboard’unu da duyurdu. Yeni Magic Keyboard da aynı şekilde iki renk seçeneğiyle sunuluyor. Yeni hareket komutlarını mümkün kılan yeni bir sensöre sahip yeni Apple Pencil Pro da duyurulan aksesuarlarının arasında yer alıyor. Yeni Apple Pencil Pro, hem M4 iPad Pro hem de yeni M2 iPad Air ile beraber çalışabiliyor.

Yeni iPad'lerin fiyatı ne kadar?

Yeni iPad Pro'nun 11 inçlik modeli için 45.999 TL'lik satış fiyatı duyurulurken, 13 inçlik model ise 59.999 TL'den başlayacak.

Yeni M2 iPad Air’in fiyatı ise 25.999 TL'den başlıyor. Daha büyük olan 13 inçlik M2 iPad Air’in fiyatı ise 34.999 TL.

Ürünlerin ön siparişi artık başlamış durumda ve tam satışlara önümüzdeki haftanın sonlarında başlanacak.