YouTube Music'e yapay zeka destekli yeni özellik

YouTube Music, yapay zekanın da yardımını alarak kendi çalma listesi kapaklarınızı oluşturmanıza izin vermeye başladı.

YouTube Music nihayet çalma listelerinizin kapak resmini değiştirmenize izin vermeye başladı. Hala kendi resminizi yükleyemeyecek olsanız da artık üretken yapay zeka kullanarak özel bir resim oluşturabilirsiniz.

Aşağıda da gösterildiği gibi, çalma listenizin kapak resminin sağ alt köşesindeki kalem simgesine dokunarak AI tarafından oluşturulan bir resim oluşturabilirsiniz. Ardından görselinizin hayvanlar, yiyecek ve içecek, renkler, doğa veya seyahat gibi hangi kategoriye girmesini istediğinizi seçebilirsiniz.

Buradan "rastgele seç" düğmesine basabilir ya da "Ortaçağ Gotik tablosu tarzında bir köpek" oluşturmak gibi çeşitli istemler arasından seçim yapabilirsiniz.

Bu özellik şimdilik yalnızca ABD'deki kullanıcılar için kullanıma sunuluyor, ancak YouTube "küresel olarak diğer bölgelere ve dillere genişleme için bizi izlemeye devam edin" diyor. Daha önce YouTube, çalma listenizdeki ilk dört şarkının resmini ızgara benzeri bir formatta birleştirerek otomatik olarak bir görüntü oluşturuyordu. Yeni özellik ise, kendi resimlerinizi kullanamasanız bile en azından çalma listenizin hissini yakalamanıza yardımcı olabilir.

Buna ek olarak YouTube, müzik akış hizmetine gelen diğer bazı özellikleri de duyurdu. Bunlar arasında, en çok dinlediğiniz içerikleri ana sayfanıza yerleştirerek en sevdiğiniz şarkılara hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlayan yeni bir "hızlı arama" özelliği de yer alıyor. YouTube bu özelliğin önümüzdeki aylarda geleceğini söylüyor.

YouTube Music geçtiğimiz birkaç ay içinde uygulamasında epeyce değişiklik yaptı. Bu yılın başlarında özel radyo istasyonları oluşturma özelliğini kullanıma sunduktan sonra YouTube Music, şarkı parçalarını dinleyerek yeni müzikler keşfetmenizi sağlayan TikTok benzeri bir Samples özelliğini kullanıma sundu. Ayrıca, aylık aktif kullanıcı sayısında artış gösteren Spotify ile rekabet edebilmek için şarkılarına bir yorum bölümü de ekledi.

Sonraki Haber

Forum