Spotify'ın büyümesini yapılan zamlar bile durduramadı

Spotify, yaptığı son fiyat artışına rağmen ücretli abone kazanmaya devam ediyor. İşte Spotify'ın ulaştığı yeni zirve...

Spotify'ın büyümesini yapılan zamlar bile durduramadı

Bu yılın başındaki fiyat artışına rağmen Spotify’ın ücretli abone sayısı yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Şirket, 2023 yılının üçüncü çeyreği için gelir raporunda, platformundaki ücretli abone sayısının şu anda 226 milyon olduğunu bildirdi.

Müzik akış şirketi, abone kazancının geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık %16 olduğunu açıkladı. Ayrıca Spotify, önceki çeyreğe göre 6 milyon ile kendi beklentilerini 2 milyon aştı.

Öte yandan aylık aktif kullanıcı sayısı 2. çeyrekte 551 milyondan 2023’ün 3. çeyreğinde 574 milyona yükseldi. Spotify, aktif kullanıcı sayısının 456 milyon olduğu geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre yıllık %26 büyüme kaydetti. Şirket yine tahminleri 2 milyon aştığını ve bunun “tarihteki en büyük ikinci çeyrek net artış performansı olduğunu” söyledi.

Geçtiğimiz yılın kayıplarını telafi eden Spotify, üçüncü çeyrekte 65 milyon Euro kar bildirdi. Bu, Spotify’ın Premium ve Premium Duo planlarının fiyatlarında yapılan zamların ardından geldi.

Spotify, üçüncü çeyrekte hizmete pek çok yeni özellik ekledi. Şirket, AI rehber DJ’ini 50 ek pazara genişletti, podcast’ler için AI destekli dil tercümesini tanıttı ve uygulamasına Patreon’a özel içerik desteği ekledi.

Spotify ayrıca Jam adında, kullanıcıların şarkıları gerçek zamanlı olarak paylaşılan bir sıraya eklemesine imkan tanıyan yeni bir ortak dinleme özelliğini de tanıttı. Ayrıca Premium planına 150.000’den fazla sesli kitap seçeneği ekledi ve belirli pazarlardaki kullanıcıların her ay 15 saate kadar içerik tüketmesine imkan tanıdı.

Ancak uzun zamandır beklenen kayıpsız ses seçeneğine dair somut bir bilgi halen bulunmuyor. Son haberlere göre, bu seçeneğin “Supreme” adı verilen yeni bir hizmetin parçası olarak başlatılması bekleniyor ve ABD’de aylık 19,99 dolar fiyata sahip olabilir.