Zuckerberg yaptığı paylaşımla dalga konusu oldu, ama yanıtı gecikmedi

Zuckerberg, Horizon'ın grafikleri nedeniyle internette bir anda dalga konusu oldu. Ve dalga geçenlere yanıtı gecikmedi.

Geçtiğimiz haftanın başlarında Mark Zuckerberg, Eyfel Kulesi'nin önünde duran dijital avatarının bir ekran görüntüsünü ve Horizon Worlds'ün Fransa ve İspanya'da lansmanını duyurmanın bir yolu olarak da Sagrada Familia olması gerektiğini düşündüğümüz bir ekran görüntüsü paylaşmıştı. Ne yazık ki bu görüntü pek de bekleneni veremiyordu ve bir Twitter kullanıcısının grafiklerin “PlayStation One için Teletubbies oyunu ile aynı seviyede” olduğunu söylemesi, sosyal medyada bir "dalga geçme furyası" başlattı.

Zuckerberg görünüşe göre bu yorumları gördü ve Meta'nın grafikler üzerinde çalıştığını bildirmeye karar verdi. Geçen Cuma günü, Facebook ve Instagram'da kendisinin çok daha gerçekçi bir avatarını yayınladı. Yaklaşan Connect konferansında daha fazla ayrıntı paylaşmaya söz vererek, "Horizon ve avatar grafiklerinde büyük güncellemeler yakında geliyor" dedi.

Zuckerberg, ilk paylaştığı görüntünün gurur verici olmadığını da kabul ediyor: "Hafta başında paylaştığım görüntünün oldukça basit olduğunu biliyorum - bir lansmanı kutlamak için çok hızlı bir şekilde hazırlandı."

İnsanları metaverse'ine katılmaya ikna etmek için daha iyi grafikler vaat eden tek isim Meta değil. Roblox, geleneksel bloklu ve düşük çözünürlüklü grafiklerini güncellediğini duyurdu ve ürün lideri Josh Anon, Protocol ile yaptığı bir röportajda nihai hedefinin "gerçek dünyayı kopyalamak" olduğunu söyledi.

Sonraki Haber

Forum