Neredeyse kimsenin varlığından bile haberdar olmadığı Meta uygulaması kapanıyor

Meta'nın çiftler için özel olarak geliştirdiği ama neredeyse kimsenin varlığından bile haberdar olmadığı uygulaması Tuned, yolun sonuna geldi.

Çiftler için geliştirilen uygulama kapatılıyor

Meta’nın test aşamasında olan ve muhtemelen pek çok kişinin varlığından bile haberdar olmadığı Tuned uygulaması, çiftlerin ilişkilerini sürekli olarak heyecanla ayakta tutmalarını hedefleyerek geliştirilmişti. Ancak, hedef kitle bu uygulama ile tahmin edilenden çok daha az ilgilendi. Meta, ilgi görmeyen uygulamaların fişini çekmesi ile tanınıyor. Bu uygulama da 19 Eylül itibarı ile ilgi görmeyip mezarlığa kaldırılan uygulamaların arasına girecek.

Meta'nın NPE ekibi 2020 Nisan ayında çiftlere “özel bir alan” sağlamak için Tuned uygulamasını geliştirdiğini duyurmuştu. Sadece kendilerine ait olan bu alanda hislerini, aşk dolu mesajlarını, tartışmalarını ve sevdikleri müzikleri paylaşabileceklerdi. Zamanlama da ilgi çekiciydi çünkü tam da Koronavirüs pandemisinin başladığı zamana denk geliyordu. Teoride bu uygulama, birbirinden belli nedenlerle uzak kalan çiftlerin ilişkilerini sağlam tutmak için kullanacakları bir ortam olacaktı.

Maalesef, öncelikle sadece iOS altında sunulması, ardından da çok fazla ilgi görmemesi nedeniyle, uygulamanın geliştirilmesi durduruldu. Facebook, Instagram gibi uygulamalara kişisel bir rakip olarak düşünülmüştü ancak çoğu kullanıcı bu “büyük” uygulamaları kullanmayı tercih etti, hatta tanıtımı da çok fazla yapılmadığından dolayı birçok sosyal medya kullanıcısının bu uygulamadan haberi bile olamadı.