Şimdiye dek gördüklerinizden çok daha farklı.

Dünyaca ünlü tasarımcı Philippe Starck'ın elinden çıkmış ve benzerine ender rastlanacak bir ürün.

CHIP Online Notu 98
  • Benzersiz özellikler
  • NFC teknolojisi
  • Rahat ve sağlamlık odaklı tasarım
  • Hak etse de biraz pahalı.

Taşınabilir cihazların popülerliği günden güne yükseldiği için kulaklık konusu da şu sıralar bir hayli gündemde. Hemen her cihazın kutusundan bir kulaklık geliyor ancak kaliteli ürünlerin kullanıcıları çok daha farklı bir dünyaya sürüklediği gün gibi ortada. Deneyimli üreticilerden biri olan Parrot'un ürün yelpazesine son olarak kazandırdığı Zik de oldukça başarılı bir model. Dünyaca ünlü tasarımcılardan biri olan Philippe Starck'ın imzasını taşıyan kulaklığın sıra dışı olduğunu daha ilk anda anlayabilmeniz mümkün. Kulaklık 3.5 mm'lik bağlantısıyla akla gelebilecek neredeyse tüm cihazlarla kullanılabildiği gibi Bluetooth ve NFC bağlantısı ile akıllı telefonlar ve tabletlerle de eşleşme sağlayabiliyor. Aktif gürültü engelleme, dokunmatik kontrol, kullanım algılayıcı ve ekolayzır kontrolü gibi detaylı özellikler sunan Parrot Zik, gerçekten de denenmesi gerekli olan bir kulaklık.

325 gram ağırlığa sahip olan kulaklığın dış mekanlarda da kullanılabilmesi mümkün. Metal malzemelerle sağlamlaştırılmış olan gövde gerçekten de başarılı. Mikrofon, sürücü kabinlerinin içine gömülü olduğu için standart bir müzik kulaklığı ile tasarımsal bir fark bulunmuyor. Sürücülerin biraz olması gerekenden büyük olduğunu söyleyebiliriz ancak nedeni aktif gürültü engelleme teknolojisinin kullanılıyor oluşu. Dahili dört farklı mikrofonla kapsamlı bir gürültü analizi yapan kulaklık, dış gürültüleri 25 dB'e kadar azaltabiliyor. Biraz evvel de söylediğimiz gibi kulaklığın 3.5 mm'lik kablosuyla kullanılmasının dışında Bluetooth ve NFC bağlantı avantajları da var. Bluetooth 2.1 desteği kaliteli bir müzik deneyimi adına yeterli. NFC kullanımı için de kulaklığın sol sürücüsünü telefonunuzla veya tabletinizle temas ettirmeniz yeterli. 800 mAh kapasitede dahili bir bataryaya sahip olan Parrot Zik, gürültü engelleme özelliği aktifken 18 saat bekleme yapabiliyor. Kullanım süresi ise altı saat ve yeterli sayılabilir.

Parrot Zik, dokunmatik olarak kullanılabilen bir kulaklık. Parmağınızı gövde üzerinde yukarı – aşağı hareket ettirerek ses seviyesini ayarlayabilirsiniz. Sağa – sola hareket ettirerek parça değişimi de yapılabiliyor ancak parça değişimi için Bluetooth veya NFC bağlantısının olması gerekli. Kullanım algılayıcıya sahip olan kulaklık, kafadan çıkartıldığı anda çalan müziği durduruyor veya sesi tamamen kesiyor. Takıldığı andaysa çalan parça kaldığı yerden devam ediyor. Böylece müzik zevkiniz hiçbir zaman bölünmüyor. Telefonlarla yapılacak eşleşmeyle görüşmelerinizi de kolaylıkla gerçekleştirebileceğinizin altını çizelim. Parrot Zik'te dijital ses işlemcisi (DSP) de bulunuyor. Böylece Apple iOS ve Google Android destekli cihazlarınıza kuracağınız Parrot Audio Suite uygulamasıyla "Parrot Concert Hall" özelliğini aktif hale getirerek müzik ziyafetini katlayabilirsiniz. Uygulama sayesinde ekolayzır ayarlarını değiştirebilir, hatta kalan batarya seviyesini kontrol edebilirsiniz. Kulaklığın yazılım güncellemesi de telefon üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Özetle

Parrot Zik, oldukça kaliteli bir kulaklık. İçinde inanılması zor olan özellikler barındırıyor. Tüm rakiplerinin karşısında daha zengin özelliklere sahip. 10 Hz – 20 kHz frekans aralığına sahip sürücülerle yüksek bir performans sağlıyor. Rahatlık konusunda da daha iyisini sunan bir modelle karşılaşması şimdilik zor görünüyor. Fiyatını her ne kadar hak ettiğini düşünsek yine de bir kulaklık için oldukça pahalı.

Alternatifleri

Kulaklık, özellikleri ve ses kalitesi açısından rakipsiz. Sesle profesyonel düzeyde dahi ilgilenenlerin hayran kalacağı kadar başarılı. Rahatlığı da bir o kadar iyi. Rakipleri mutlaka olacaktır ancak şimdilik daha zengin özelliklerle karşılaşması zor gibi.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Parrot Zik
Ürün Markası Parrot
CHIP Online Notu
98
Frekans Aralığı 10 Hz - 20 kHz
Gürültü Engelleme Aktif
İletişim 3.5 mm / Bluetooth 2.1 / NFC
Uygulama Platformu Apple iOS / Google Android
Batarya 800 mAh
Ağırlık 325 gram

İlginizi Çekebilir

Redmi Buds 5 Pro inceleme
Omix MixPods Pro inceleme
Razer Kraken Kitty V2 Pro inceleme
Huawei FreeClip inceleme
Anker Soundcore Liberty 4 NC inceleme
Apple AirPods Pro 2. Nesil inceleme
Forum