TP-Link Archer VR300 İnceleme

ADSL ve VDSL'i bir arada getiren modem / router Archer VR300 incelemesi.

CHIP Online Notu 89
  • Yüksek performans
  • Kurulum ve kullanım kolaylığı
  • Çekim gücü
  • Uygun fiyat
  • Gigabit Ethernet yok
  • USB portu yok

Ev veya ofisinizde yeni bir internet altyapısı oluşturmaya karar verdiyseniz ve modem ile router'ı tek cihaz üzerinde toplayacaksanız, bugün yakından bakacağımız TP-Link Archer VR300 size göre bir çözüm olacak. İki cihazın özelliklerini tek gövdede birleştiren bu cihaz, ayrıca hem 2.4 GHz ağları hem 5 GHz ağları desteklemesiyle de önemli bir model. Artık son dönemde yeni bir modem satın alacaksanız, mutlaka çift ağ desteği gösteren modelleri tercih etmeniz gerektiğini sık sık söylüyoruz. Bunun sebebi, elbette internet bağlantınızdan daha fazla fayda sağlayabilmeniz. Bu modelle de bu mümkün. Peki, Archer VR300 neler sunuyor; şimdi biraz daha yakından bakalım.

Archer VR300 performansı nasıl?

Archer VR300, sizlere VDSL ve ADSL desteği sunuyor. Ayrı ayrı belirtirsek, VDSL2, ADSL2+, ADSL2 ve ADSL dahil tüm standart DSL bağlantıları destekleyen bu model, 2.4 GHz ve 5 GHz ağlarına bağlanabiliyor ve toplamda 1200 Mbps teorik performans sağlıyor. Bu hızın 867 Mbps'ini 5G ağlara, 300 Mbps'ini ise 5G ağlara ayıran Archer VR300, böylece tipik internet kullanımıyla, hızlı veri akışı ihtiyacı duyan multimedya kullanımını birbirinden ayırabiliyor.

Üzerinde 4 anten bulunduran Archer VR300, arkasında 3 adet LAN portu bulunduruyor. Ancak bu portların gigabit ethernet destekli olmadığını da söyleyelim. Yani kablolu bağlantı kuracağınızda 100 Mbps ile sınırlısınız.

Cihazın teorik hızları bir yana gerçek dünya kullanım senaryolarında, internet altyapınız elverdiği ölçüde performans sunabilen Archer VR300, bizim yaptığımız testte 70 Mbps civarında indirme performansı sergiledi. Elbette dediğimiz gibi bu sonuç, internet servis sağlayıcınızdan ne ölçüde fayda sağladığınıza bağlı olarak değişecektir.

Archer VR300 özellikleri

Archer VR300, kullanım noktasında diğer TP-Link cihazlarından da aşina olduğumuz ölçüde geniş seçenekler sunuyor. Ebeveyn kontrolü, konuk ağı, güvenlik duvarı gibi tüm fonksiyonlar bu cihaz için de kullanılabilir durumda. Ayrıca yine kolay kurulum ve yönetim için Tether uygulamasını da kullanabiliyorsunuz. Böylece modemin kullanımını Android ve iOS tabanlı mobil cihazlarla da sağlayabiliyorsunuz. Bu da size ev ağınızı mobil ortamdayken de kontrol edebilme olanağı tanıyor.

Bu arada cihaza ilişkin önemli bir bilgi daha: Archer VR300, 6kV yıldırım korumasına da sahip. Son dönemde yarı tropik iklime giren ülkemizde sağanak yağışların artmasıyla beraber elektrik hasarı alan cihaz sayısı da arttı. Yıldırımlar özellikle modem gibi cihazları çabuk etkileyebiliyor. Bu nedenle satın alırken bu tip yıldırım koruması olan modelleri bilhassa tercih etmeniz kullanım ömrü açısından olumlu olacaktır.

Archer VR300 tasarımı

Archer VR300'ün tasarımına da değinmeden geçmeyelim. Archer VR300, TP-Link'in benzer tasarım çizgisini koruyor. Estetik hatları ve işlemeli gövdesiyle güzel görünen cihaz, ön tarafında da bildirim LED'lerini bulunduruyor. Modemin malzemesi plastik. Yüksek antenleriyle dikkati çeken Archer VR300, arka yüzünde WPS butonunu bulunduruyor. Bu tuş sayesinde, eğer ağınıza mesela kamera gibi ek bir ağ cihazı bağlayacaksanız kolay bağlantı sağlayabiliyorsunuz.

Özetle

Archer VR300'ün hemen hemen tüm özelliklerine değindik. Cihazın fiyatı ise 400 TL dolaylarında. Performansı kadar fiyatıyla da uygun olan cihaz, çok aşırıya kaçmadan komple bir paket almak isteyenler tarafından beğenilecektir kanaatindeyiz.

Kimler Almalı

ADSL ve VDSL desteği sunan, hem modem hem router özelliklerini bir arada taşıyan performanslı bir model arayanlar Archer VR300'ü beğeneceklerdir.

Alternatifleri

Yine benzer özelliklere sahip ancak tasarımıyla farklı bir model olan TP-Link Archer VR1200 de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Archer VR300
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
89
Standart IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Arabirim 10/100 LAN (3 adet), 10/100 WAN
Frekans 2.4 GHz, 5 GHz
Anten 4 adet (harici)
Bağlantı Hızı 867 Mbps (5 GHz), 300 Mbps (2.4 GHz)
Buton WPS, reset, güç
Boyutlar 385 x 290 x 76 mm

İlginizi Çekebilir

TP-Link Deco X73-DSL inceleme
Keenetic Extra DSL inceleme
Zyxel DX3301 inceleme
Keenetic Hero 4G inceleme
TP-Link Deco X20-DSL İnceleme
Keenetic Hero DSL AC1300 İnceleme
Forum