Growth Specialist (Büyüme uzmanı) ne iş yapar?

LinkedIn yükselen meslekler listesi ile son beş yılda en hızlı büyümeyi gösteren 15 iş alanını ve geleceğin mesleklerini sıraladı. Listede 3. sırada Growth Specialist (Büyüme uzmanı) var. Peki, Growth Specialist (Büyüme uzmanı) ne iş yapar? İşte detaylar...

2023 Yükselen meslekler listesi son beş yılda en hızlı büyüyen 15 iş alanını belirlemek için LinkedIn verilerinin kullanıldığı bir çalışma. Linkedin'in 15 meslekten oluşan listesine göre ilk sırada Game Designer (oyun tasarımcısı) ikinci sırada ise Blockchain Developer (Blokzincir geliştiricisi/yazılımcısı) vardı. Peki Growth Specialist (Büyüme uzmanı) ne iş yapar? Hangi sektörlerde çalışır? Hangi yetenekler gerekir? İşte detaylar...

Linkedin listesini incelemek için: İşte yükselen meslekler: LinkedIn'e göre talep gören, popüler 15 pozisyon (2023)

Growth Specialist (Büyüme uzmanı) Ne İş Yapar?

Linkedin bu işin tanımını şöyle yapıyor: "Büyüme uzmanları, hizmet verdikleri şirketin büyümesine ve gelirini artırmasına yardımcı olmak için pazarlama ve ürün geliştirme ekipleriyle işbirliği yaparak yeni pazar ve müşteri fırsatlarını belirler.

Growth Specialist, bir şirketin büyümesini sağlamak için farklı stratejiler ve yöntemler kullanır. Bu pozisyon genellikle bir şirketin satış, pazarlama, ürün ve hizmet geliştirme gibi farklı alanlarında uzmanlaşmış kişiler tarafından doldurulur.

Growth Specialist, şirketin mevcut müşteri tabanını genişletmek ve potansiyel müşterileri çekmek için farklı pazarlama teknikleri kullanır. Ayrıca, şirketin ürün ve hizmetlerinin pazarlamasını yapar ve müşteri geri bildirimlerini kullanarak ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine yönelik önerilerde bulunur.

Growth Specialist, ayrıca, şirketin veri analitiklerini kullanarak şirketin performansını izler ve analiz eder ve bu verileri kullanarak büyüme stratejileri geliştirir. Bu pozisyon, şirketin genel büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için çalışır ve büyüme için gerekli olan fonların sağlanmasına yardımcı olur.

YETENEKLER, SEKTÖRLER, İLLER

Linkedin verilerine göre işle ilgili önemli bilgiler şöyle:

  •  En yaygın yetenekleri: Büyüme Stratejileri, Dijital Pazarlama, Growth Hacking

  • En yaygın sektörler: Teknoloji ve Medya, Profesyonel Hizmetler, Finansal Hizmetler

  • En fazla işe alım yapılan konumlar: İstanbul

  • Çalışanların Eğitim Düzeyi: Lise (%3,51), Lisans (%64,91), Yüksek Lisans veya üstü (%31,58)

  • Mevcut cinsiyet dağılımı: Kadın (%43); Erkek (%57)

  • Bu rolden önceki medyan deneyim yılı: 2,4

  • Bu unvana geçiş yapılan pozisyonlar: Pazarlama Uzmanı, Dijital Uzman, Dijital Pazarlama Uzmanı

  • Uzaktan çalışabilme imkanı: %6,7"

Sonraki Haber

Forum